Saltar apartados

DEPARTAMENT D'ÒPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA

Edificio optica presentación

Benvingut a la pàgina web del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia (DOFA) de la Universitat d'Alacant. Aquest Departament està adscrit a la Facultat de Ciències però es troba situat en la primera planta de l'Edifici d'Òptica, que és el que apareix en la imatge.

Aquest Departament imparteix docència en diferents titulacions de la Universitat d'Alacant: Diplomatura i Grau en Òptica i Optometria, Diplomatura i Grau  en Infermeria, Diplomatura i Grau en Nutrició Humana i Dietètica, Enginyeria Tècnica de Telecomunicació: So i Imatge, Grau en Enginyeria en So i Imatge, Llicenciatura  i Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport.

 

 

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

28/07/2017
Tesi Doctoral de Joaquin Fernandez

Dijous passat 27 de juliol va tenir lloc la defensa de la tesi doctoral "Cirugia refractiva laser corneal SMILE. Resultats visuals i biomecanica en miopias baixes, mitjanes i altes"

12/07/2017
Tesi Doctoral d'Esteban Caravaca

Dimarts passat 11 de Julio Esteban Caravaca Arens es va doctorar amb la tesi titulada "Optimització del càlcul de la potència corneal i de lents intraoculares en casos de patologia corneal ectásica"

11/07/2017
Tesi doctoral de María José Molina Torres

Divendres passat 7 de juliol va tenir lloc en la Universitat d'Alacant la defensa de la tesi doctoral "VALIDACIÓ DELS ANALITZADORS VISUALS I DETERMINACIÓ DE LA SÍNDROME VISUAL INFORMÀTIC EN TREBALLADORS DE LA FUNCIÓ PÚBLICA VALENCIANA" per la doctoranda María José Molina Torres

07/07/2017
Tesi doctoral de Roque Pérez Prats

Dilluns passat 3 de Julio va tenir lloc en la Universitat d'Alacant la defensa de la tesi doctoral "Caracterització dels factors clau per a l'adaptació de lents de contacte hidrofílicas multifocales"

07/07/2017
Tesi doctoral d'Ainhoa Molina Martín

Dimecres passat 21 de Juny va tenir lloc en la Universitat d'Alacant la defensa de la tesi doctoral "Caracterització del patró de fixació i la seua relació amb la sensibilitat retiniana en diferents grups poblacionals mitjançant microperimetría de nova generació"

27/06/2017
Segons el diari EXPANSIÓ es preveu un augment de la demanda de perfils especialitzats en Òptica i Optometria

¿Sabíeu que la Universitat d'Alacant és la universitat millor valorada pels ocupadors a l'hora de cercar titulats de l'àrea de Salut i Benestar?

13/06/2017
VICENTE CAMPS PREN POSSESSIÓ COM A DIRECTOR DEL DEPARTAMENT D'ÒPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA

En el dia d'avui Vicente Camps ha pres possessió com a director del departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d'Alacant.

31/05/2017
SEGONS EL DIARI "EL PAÍS" LA PROFESSIÓ D'ÒPTIC OPTOMETRISTA ÉS UNA DE LES 7 PROFESSIONS QUE NO TEMEN EL FUTUR

En referència a la professió de l'òptic-optometrista aquests són els arguments que s'exposen

"La Llei d'ordenació de professions sanitàries (LOPS) estableix que aquesta professió té com a focus fonamental "desenvolupar les actuacions dirigides a la detecció dels defectes de la refracció ocular, a la utilització de tècniques de reeducació, prevenció i higiene visual i a l'adaptació d'ajudes òptiques"

30/05/2017
Visita demostrativa de la sala de dissecció anatòmica humana

Més d'un centenar d'alumnes, dels Graus d'Infermeria i Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut, han assistit al Seminari formatiu extracurricular "Visita demostrativa de la sala de dissecció anatòmica humana"

24/05/2017
EL RECTOR DESTACA EL NOSTRE GRAU I A OPTOINNOVA EN L'ESPECIAL UA DEL DIARI INFORMACIÓ.

El rector de la Universitat d'Alacant Manuel Palomar va explicar en la inauguració d'OPTOINNOVA que "El Grau d'Òptica i Optometria de la UA se situa entre els cinc millors d'Espanya".

08/05/2017
Visita instal·lacions Eurolent

En el context de l'assignatura CONTACTOLOGIA II, el passat 25 d'abril, els estudiants del Grau en Òptica i Optometria van visitar les instal·lacions de l'empresa EUROLENT a Madrid.

05/05/2017
1st ColTAS Automotive Color Workshop

Durant dues setmanes a la fi de març els alumnes del Màster propi en Tecnologia del Color per al Sector Automoció de la Universitat d'Alacant van assistir a una sèrie de seminaris i conferències convidades.

03/04/2017
Seminari teòric-pràctic "CIRURGIA REFRACTIVA AMB LENTS FÁQUICAS"

El dimarts 4 d'abril de 15:00 a 16:30 es va a realitzar el seminari teòric-pràctic "CIRURGIA REFRACTIVA AMB LENTS FÁQUICAS", dins de l'assignatura Noves Tècniques de Compensació Visual del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual. Aquest seminari serà impartit per l'optometrista Alicia Ranz.

31/03/2017
El concurs de vídeos dirigit des del Departament d'Òptica Farmacologia i Anatomia bat rècords de participació.

La setmana del 20 al 26 de març va tenir lloc la fase d'exposició i votació del "II Concurs de videos curts Jihlava-Alacant". Es tracta d'un concurs de videos curts dirigit per professors del Departament d'Òptica Farmacologia i Anatomia.

20/03/2017
SEMINARI EN LA CLÍNICA VISSUM ALACANT PER ALS ALUMNES DEL MÀSTER EN OPTOMETRIA AVANÇADA I SALUT VISUAL

Els nostres alumnes del màster i dins de l'assignatura "PROCEDIMENTS CLÍNICS ESPECÍFICS PER A CASOS PATOLÒGICS ESPECIALS" la professora responsable dels quals és INMACULADA CABEZOS JUAN han rebut el seminari "TALLER PRÀCTIC: MANEIG DE LES DIFERENTS TÈCNIQUES DIAGNÒSTIQUES MÉS UTILITZADES EN L'EXPLORACIÓ DEL SEGMENT ANTERIOR I DIOPTRIO OCULAR", organitzat per l'empresa VISSUM ALACANT.

17/03/2017
DONACION DE LENTICON DE 40 CAIXES DE PROVA DE LENTS ICD I CRT

Dissabte passat 11 de Març l'OSCAR TOLEDÀ, director executiu de LENTICON, va fer lliurament de 20 caixes de prova de lents ICD i 20 de CRT als alumnes que estan cursant el títol d'expert en lents esclerales i orto-k organitzat conjuntament per l'empresa LENTICON i la Universitat d'Alacant.

24/02/2017
Noves Tècniques de Compensació Visual

El Dissabte 4 de març de 9:30 a 14:00, com a activitat complementària del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual, i dins de l'assignatura Noves Tècniques de Compensació Visua

17/01/2017
La investigadora del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia Inmaculada Pascual, triada "Fellow Member" de "The International Society for Optics and Photonics (SPIE)"

La Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (SPIE) ha triat "Fellow Member" a la catedràtica d'Òptica de la UA i investigadora del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia, Inmaculada Pascual

29/06/2016
NOU TÍTOL D'EXPERT UNIVERSITARI EN LENTS ESCLERALS I ORTOQUERATOLOGIA

La Universitat d'Alacant i l'empresa Lenticon organitzen per a aquest següent curs la primera edició del Curs d'expert universitari en lents esclerals i Ortoqueratología.

26/01/2016
La Universitat d'Alacant i la Clínica Vistahermosa creen el «Premi Oftalvist d'Òptica i Optometria»

Un conveni signat aquest dijous entre el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar i el doctor Pedro Tañà, en representació d'Oftalmologia Vistahermosa, ha servit per a fer una realitat el «Premi Oftalvist d'Òptica i Optometria» dirigit als alumnes del grau d'Òptica i Optometria de la UA.

02/11/2015
Curs COOCV. Tractament de l'ambliopia i l'estrabisme basat en l'evidència científica. Casos clínics

El pròxim 7 i 8 de novembre se celebrarà un curs "Tractament de l'ambliopia i l'estrabisme basat en l'evidència científica. Casos clínics"en la ciutat d'Alacant .

17/06/2015
ERES DIPLOMAT I VOLS OBTENIR EL GRAU EN ÒPTICA I OPTOMETRIA? LA UNIVERSITAT D'ALACANT T'HO POSA FÀCIL

A través del següent vídeo el diplomat en òptica i optometria que vulga realitzar el grau podrà informar-se de tots els avantatges que en la Universitat d'Alacant ofereix.

Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/dofaUA?ref=hl

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464