Saltar apartados

DEPARTAMENT D'ÒPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA

Edificio optica presentación

Benvingut a la pàgina web del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia (DOFA) de la Universitat d'Alacant. Aquest Departament està adscrit a la Facultat de Ciències però es troba situat en la primera planta de l'Edifici d'Òptica, que és el que apareix en la imatge.

Aquest Departament imparteix docència en diferents titulacions de la Universitat d'Alacant: Diplomatura i Grau en Òptica i Optometria, Diplomatura i Grau  en Infermeria, Diplomatura i Grau en Nutrició Humana i Dietètica, Enginyeria Tècnica de Telecomunicació: So i Imatge, Grau en Enginyeria en So i Imatge, Llicenciatura  i Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport.

 

 

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

10/04/2017
OBERT EL TERMINI D'INSCRIPCION D'OPTOINNOVA 2017

En l'edició d'OPTOINNOVA 2017 es van a abordar les últimes innovacions i avanços en camps tan actuals com la teràpia visual, el control de la miopia, l'ortoqueratología, les lents de contacte, les lents intraoculares o la cirurgia refractiva.

Data límit d'inscripció: 17 de maig

03/04/2017
Seminari teòric-pràctic "CIRURGIA REFRACTIVA AMB LENTS FÁQUICAS"

El dimarts 4 d'abril de 15:00 a 16:30 es va a realitzar el seminari teòric-pràctic "CIRURGIA REFRACTIVA AMB LENTS FÁQUICAS", dins de l'assignatura Noves Tècniques de Compensació Visual del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual. Aquest seminari serà impartit per l'optometrista Alicia Ranz.

31/03/2017
El concurs de vídeos dirigit des del Departament d'Òptica Farmacologia i Anatomia bat rècords de participació.

La setmana del 20 al 26 de març va tenir lloc la fase d'exposició i votació del "II Concurs de videos curts Jihlava-Alacant". Es tracta d'un concurs de videos curts dirigit per professors del Departament d'Òptica Farmacologia i Anatomia.

23/03/2017
VISITA DELS PROFESSORS RENZO COLOMBO I GIANUMBERTO CARAVELLO DE LA UNIVERSITAT DE PADOVA

Els professors Renzo Colombo i Gianumberto Caravello de la Universitat de Padova ens han tornat a visitar per a impartir diferents xarrades i seminaris als nostres alumnes de grau.

21/03/2017
Master en Tecnologia del Color per al Sector Automoció Curse 2016/17

Dins del Master en Tecnologia del Color per al Sector Automoció oferit per la Universitat d'Alacant aquest curs 2016/17, s'ha organitzat un workshop del 20 al 31 de Març per als estudiants del master que compta amb la participació de diferents empreses

20/03/2017
SEMINARI EN LA CLÍNICA VISSUM ALACANT PER ALS ALUMNES DEL MÀSTER EN OPTOMETRIA AVANÇADA I SALUT VISUAL

Els nostres alumnes del màster i dins de l'assignatura "PROCEDIMENTS CLÍNICS ESPECÍFICS PER A CASOS PATOLÒGICS ESPECIALS" la professora responsable dels quals és INMACULADA CABEZOS JUAN han rebut el seminari "TALLER PRÀCTIC: MANEIG DE LES DIFERENTS TÈCNIQUES DIAGNÒSTIQUES MÉS UTILITZADES EN L'EXPLORACIÓ DEL SEGMENT ANTERIOR I DIOPTRIO OCULAR", organitzat per l'empresa VISSUM ALACANT.

17/03/2017
DONACION DE LENTICON DE 40 CAIXES DE PROVA DE LENTS ICD I CRT

Dissabte passat 11 de Març l'OSCAR TOLEDÀ, director executiu de LENTICON, va fer lliurament de 20 caixes de prova de lents ICD i 20 de CRT als alumnes que estan cursant el títol d'expert en lents esclerales i orto-k organitzat conjuntament per l'empresa LENTICON i la Universitat d'Alacant.

03/03/2017
ZEISS i SMILE: la (r)evolució de la correcció de la visió amb làser.

Dimarts que ve 7 de Març a les 14.30, la prestigiosa empresa multinacional "Carl Zeiss Meditec Iberia S.A.O." impartirà per als nostres alumnes del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual el seminari "ZEISS i SMILE: la (r)evolució de la correcció de la visió amb làser"

27/02/2017
T'agradaria saber on pots treballar com a òptic-optometrista?

Comptarem amb professionals que exerceixen la seua labor en un establiment sanitari d'òptica, en una clínica oftalmológica, en un hospital o en R+D+i.

24/02/2017
Noves Tècniques de Compensació Visual

El Sabado 4 de març de 9:30 a 14:00, com a activitat complementària del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual, i dins de l'assignatura Noves Tècniques de Compensació Visua

20/02/2017
El nostre company David Piñero és portada en el periòdic INFORMACIÓ per un estudi de l'ambliopia en xiquets.

David Piñero està realitzant un estudi conjuntament amb la Universitat de Pecs (Hongria) amb un sistema per a la detecció de l'ambliopia o ull vague en els xiquets

19/01/2017
Topógrafo corneoescleral ESP (Eye Surface Profilometer).

El Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia ha arribat a un acord amb la companyia Eaglet-Eye per a disposar en les nostres instal·lacions del topógrafo corneoescleral ESP (Eye Surface Profilometer). Fins avui, el nostre Departament és el primer centre a Espanya que disposa d'aquest sistema.

17/01/2017
La investigadora del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia Inmaculada Pascual, triada "Fellow Member" de "The International Society for Optics and Photonics (SPIE)"

La Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (SPIE) ha triat "Fellow Member" a la catedràtica d'Òptica de la UA i investigadora del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia, Inmaculada Pascual

23/12/2016
Cinquena jornada de formació organitzada per Essilor

Els nostres alumnes delº 4 Curs del grau d'Òptica i Optometria van assistir a la cinquena jornada de formació organitzada per Essilor, dins del programa formatiu Aula Oberta.

20/12/2016
JUAN JOSE MARÍ MIRET NOMENAT NOU COORDINADOR D'OPTICA I OPTOMETRIA

Dimecres passat 14 de Desembre Juan José Miret Marí va ser nomenat pel Rector de la Universitat d'Alacant Coordinador d'Òptica i Optometria

02/12/2016
Seminari: Lents de contacte terapèutiques i pròtesis oculars

El dimarts 13 de desembre en el context de l'assignatura Optometria i Contactologia Clínica tindrà lloc un seminari a càrrec de l'empresa MECA PATOLOGIA OCULAR.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
01/12/2016
TALLER TITULAT VISIÓ I TREBALL.

Dirigit als estudiants del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual i en el context de l'assignatura optativa PROTECCIÓ DE LA SALUT VISUAL EN EL MITJÀ LABORAL

14/11/2016
SEMINARI CLÍNIC: APLICACIÓ DE LA CÀMERA DE SCHEIMPFLUG EN L'ANÀLISI DE LA BIOMECÀNICA CORNEAL

Els alumnes del Màster en Optometria Clínica i Visió i del programa formatiu en Biomedicina i Tecnologia de la Vida rebran dimarts que ve, 22  Novembre 2016 de 15:00 a 17:00,un seminari pràctic del maneig de l'OCULUS CORVIS ST.

03/10/2016
CONVOCAT ELS PREMIS FUNDACIÓ DR. SOLER AMB LA POSSIBILITAT DE CONTRACTE EN PRÀCTIQUES EN LA CLÍNICA DR. SOLER

La FUNDACIÓ DOCTOR SOLER ha creat els premis fundació Dr. Soler a l'excel·lència acadèmica en el màster en optometria avançada i salut visual en la Universitat d'Alacant.

27/09/2016
CONVOCATÒRIA PREMIE OFTALVIST PER ALS ALUMNES DEL MÀSTER EN OPTOMETRIA AVANÇADA I SALUT VISUAL

L'empresa OFTALVIST ha creat els Premis OFTALVIST a l'excel·lència acadèmica en el Grau en Òptica i Optometria en la Universitat d'Alacant. Amb la dotació d'una ajuda econòmica de DUES MIL SETECIENTES EUROS (2.700 €) i la concessió de diploma acreditatiu

08/09/2016
Premi Afflelou al Talent Òptic

El premi està dotat amb 1000 euros i un contracte indefinit en un establiment sanitari d'òptica de l'empresa Alain Afflelou.

29/06/2016
NOU TÍTOL D'EXPERT UNIVERSITARI EN LENTS ESCLERALS I ORTOQUERATOLOGIA

La Universitat d'Alacant i l'empresa Lenticon organitzen per a aquest següent curs la primera edició del Curs d'expert universitari en lents esclerals i Ortoqueratología.

28/04/2016
EL COOOC crea l'aplicació gratuïta OKVision per a reduir els símptomes del Sindrome Visual Informàtic

El COOOC ha creat una aplicació, OKVision, que pretendre reduir i, fins i tot, eliminar els símptomes de la Síndrome Visual Informàtic

26/01/2016
La Universitat d'Alacant i la Clínica Vistahermosa creen el «Premi Oftalvist d'Òptica i Optometria»

Un conveni signat aquest dijous entre el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar i el doctor Pedro Tañà, en representació d'Oftalmologia Vistahermosa, ha servit per a fer una realitat el «Premi Oftalvist d'Òptica i Optometria» dirigit als alumnes del grau d'Òptica i Optometria de la UA.

11/12/2015
Qui va ser Santa Otilia? Article elaborat per l'Òptic Optometristes Rafael José Pérez-Cambrodí.

El martirologi romà relaciona a santa Otilia, santa Clara i santa Lucia amb la curació miraculosa de malalties dels ulls. Saint Lucia, patrona també dels oftalmòlegs, és la més coneguda en el nostre entorn, no obstant açò, santa Otilia, patrona també dels òptics optometristes, és venerada amb major profusió en l'Europa continental.

02/11/2015
Curs COOCV. Tractament de l'ambliopia i l'estrabisme basat en l'evidència científica. Casos clínics

El pròxim 7 i 8 de novembre se celebrarà un curs "Tractament de l'ambliopia i l'estrabisme basat en l'evidència científica. Casos clínics"en la ciutat d'Alacant .

17/06/2015
ERES DIPLOMAT I VOLS OBTENIR EL GRAU EN ÒPTICA I OPTOMETRIA? LA UNIVERSITAT D'ALACANT T'HO POSA FÀCIL

A través del següent vídeo el diplomat en òptica i optometria que vulga realitzar el grau podrà informar-se de tots els avantatges que en la Universitat d'Alacant ofereix.

Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/dofaUA?ref=hl

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464