Saltar apartados

DEPARTAMENT D'ÒPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA

Edificio optica presentación

Benvingut a la pàgina web del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia (DOFA) de la Universitat d'Alacant. Aquest Departament està adscrit a la Facultat de Ciències però es troba situat en la primera planta de l'Edifici d'Òptica, que és el que apareix en la imatge.

Aquest Departament imparteix docència en diferents titulacions de la Universitat d'Alacant: Diplomatura i Grau en Òptica i Optometria, Diplomatura i Grau  en Infermeria, Diplomatura i Grau en Nutrició Humana i Dietètica, Enginyeria Tècnica de Telecomunicació: So i Imatge, Grau en Enginyeria en So i Imatge, Llicenciatura  i Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport.

 

 

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

15/11/2017
CAMPAÑA "SALUT VISUAL PER A TOTES I TOTS"

Dijous que ve 16 de Novembre de 9,30 a 17.00 tindrà lloc la campanya "Salut Visual per a totes i tots" en els baixos de la biblioteca general de la UA.

Cooperació i voluntariat
14/11/2017
Mirada Solidària a Cuba, restaurant mirades a l'Havana Vella.

Ángel García, professor del departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia va a impartir la xarrada "Mirada Solidària a Cuba, restaurant mirades a l'Havana Vella"

Cooperació i voluntariat
13/11/2017
Com afecta a la salut ocular l'exposició a pantalles?

María del Mar Seguí (professora del departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia) i María José Molina (Infermera del Treball de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) d'Alacant), van a impartir la xarrada "¿Com afecta a la salut ocular l'exposició a pantalles?"

11/11/2017
Problemes d'aprenentatge i visió

David Piñero, membre del departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia va a impartir la xarra "problemes d'aprenentatge i visió" dilluns que ve 13 de Novembre en el Saló d'Actes de l'edifici Germà Bernàcer a les 17.00 hores.

10/11/2017
DIA DE LA XARXA VALENCIANA D'UNIVERSITATS PÚBLIQUES SALUDABLES 2017

El departament d'òptica, farmacologia i anatomia participa de manera molt activa en la celebració del dia de la xarxa valenciana d'universitats públiques saludables 2017

09/11/2017
Seminari "Casos pràctics de lents de contacte multifocales i avaluació lagrimal"

Els estudiants del Grau en Òptica i Optometria van assistir al seminari titulat: "Casos pràctics de lents de contacte multifocales i avaluació lagrimal", impartit per D. José Ignacio Galarza

03/11/2017
SEMINARI CLÍNIC: APLICACIÓ DE LA CÀMERA DE SCHEIMPFLUG EN L'ANÀLISI DE LA BIOMECÀNICA CORNEAL

Els alumnes del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual rebran dimarts que ve 7 de novembre de 15:00 a 17:00,un seminari pràctic del maneig de l'OCULUS CORVIS ST

03/11/2017
Adaptació de lents de contacte en pacients présbitas

En el context de l'assignatura OPTOMETRIA I CONTACTOLOGIA CLÍNICA deº 4 curs, el passat 31 d'OCTUBRE, els estudiants del Grau en Òptica i Optometria van assistir al seminari titulat: "Adaptació de lents de contacte en pacients présbitas"

27/10/2017
PRESENTACIÓ PLA DE VOLUNTARIAT AMB TU+UA

Dimarts passat 24 d'octubre, es va presentar el Pla de Voluntariat Amb tu+UA (2017-2018) del que forma part el programa VEIG VEIG promogut des del departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia.

25/10/2017
FUNCIONEN LES ULLERES PER A DICRÓMATAS (DALTÒNICS)?

Des del Grup d'Òptica i Percepció Visual pertanyent al Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia, ha intentat donar resposta a la pregunta que molts es fan sobre les cada vegada més nomenades ulleres per a daltònics.

22/09/2017
Seminari UA del Pigment & Colour Science Forum

Dimarts que ve 3 d'Octubre s'ha organitzat des de fa mesos un programa científic per a empreses visitants relacionat amb la física i química del color i les seues aplicacions industrials.

21/09/2017
Convocatòria de Premis Oftalvist i Dr. Soler

Amb data de l'11 de setembre de 2017 es van convocar els premis Oftalvist i Dr. Soler

28/07/2017
Tesi Doctoral de Joaquin Fernandez

Dijous passat 27 de juliol va tenir lloc la defensa de la tesi doctoral "Cirugia refractiva laser corneal SMILE. Resultats visuals i biomecanica en miopias baixes, mitjanes i altes"

12/07/2017
Tesi Doctoral d'Esteban Caravaca

Dimarts passat 11 de Julio Esteban Caravaca Arens es va doctorar amb la tesi titulada "Optimització del càlcul de la potència corneal i de lents intraoculares en casos de patologia corneal ectásica"

11/07/2017
Tesi doctoral de María José Molina Torres

Divendres passat 7 de juliol va tenir lloc en la Universitat d'Alacant la defensa de la tesi doctoral "VALIDACIÓ DELS ANALITZADORS VISUALS I DETERMINACIÓ DE LA SÍNDROME VISUAL INFORMÀTIC EN TREBALLADORS DE LA FUNCIÓ PÚBLICA VALENCIANA" per la doctoranda María José Molina Torres

07/07/2017
Tesi doctoral de Roque Pérez Prats

Dilluns passat 3 de Julio va tenir lloc en la Universitat d'Alacant la defensa de la tesi doctoral "Caracterització dels factors clau per a l'adaptació de lents de contacte hidrofílicas multifocales"

27/06/2017
Segons el diari EXPANSIÓ es preveu un augment de la demanda de perfils especialitzats en Òptica i Optometria

¿Sabíeu que la Universitat d'Alacant és la universitat millor valorada pels ocupadors a l'hora de cercar titulats de l'àrea de Salut i Benestar?

13/06/2017
VICENTE CAMPS PREN POSSESSIÓ COM A DIRECTOR DEL DEPARTAMENT D'ÒPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA

En el dia d'avui Vicente Camps ha pres possessió com a director del departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d'Alacant.

31/05/2017
SEGONS EL DIARI "EL PAÍS" LA PROFESSIÓ D'ÒPTIC OPTOMETRISTA ÉS UNA DE LES 7 PROFESSIONS QUE NO TEMEN EL FUTUR

En referència a la professió de l'òptic-optometrista aquests són els arguments que s'exposen

"La Llei d'ordenació de professions sanitàries (LOPS) estableix que aquesta professió té com a focus fonamental "desenvolupar les actuacions dirigides a la detecció dels defectes de la refracció ocular, a la utilització de tècniques de reeducació, prevenció i higiene visual i a l'adaptació d'ajudes òptiques"

24/05/2017
EL RECTOR DESTACA EL NOSTRE GRAU I A OPTOINNOVA EN L'ESPECIAL UA DEL DIARI INFORMACIÓ.

El rector de la Universitat d'Alacant Manuel Palomar va explicar en la inauguració d'OPTOINNOVA que "El Grau d'Òptica i Optometria de la UA se situa entre els cinc millors d'Espanya".

08/05/2017
Visita instal·lacions Eurolent

En el context de l'assignatura CONTACTOLOGIA II, el passat 25 d'abril, els estudiants del Grau en Òptica i Optometria van visitar les instal·lacions de l'empresa EUROLENT a Madrid.

05/05/2017
1st ColTAS Automotive Color Workshop

Durant dues setmanes a la fi de març els alumnes del Màster propi en Tecnologia del Color per al Sector Automoció de la Universitat d'Alacant van assistir a una sèrie de seminaris i conferències convidades.

20/03/2017
SEMINARI EN LA CLÍNICA VISSUM ALACANT PER ALS ALUMNES DEL MÀSTER EN OPTOMETRIA AVANÇADA I SALUT VISUAL

Els nostres alumnes del màster i dins de l'assignatura "PROCEDIMENTS CLÍNICS ESPECÍFICS PER A CASOS PATOLÒGICS ESPECIALS" la professora responsable dels quals és INMACULADA CABEZOS JUAN han rebut el seminari "TALLER PRÀCTIC: MANEIG DE LES DIFERENTS TÈCNIQUES DIAGNÒSTIQUES MÉS UTILITZADES EN L'EXPLORACIÓ DEL SEGMENT ANTERIOR I DIOPTRIO OCULAR", organitzat per l'empresa VISSUM ALACANT.

Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3805

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/dofaUA?ref=hl

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464