Saltar apartados

DEPARTAMENT D'ÒPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA

Edificio optica presentación

Benvingut a la pàgina web del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia (DOFA) de la Universitat d'Alacant. Aquest Departament està adscrit a la Facultat de Ciències però es troba situat en la primera planta de l'Edifici d'Òptica, que és el que apareix en la imatge.

Aquest Departament imparteix docència en diferents titulacions de la Universitat d'Alacant: Diplomatura i Grau en Òptica i Optometria, Diplomatura i Grau  en Infermeria, Diplomatura i Grau en Nutrició Humana i Dietètica, Enginyeria Tècnica de Telecomunicació: So i Imatge, Grau en Enginyeria en So i Imatge, Llicenciatura  i Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport.

 

 

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

13/06/2017
VICENTE CAMPS PREN POSSESSIÓ COM A DIRECTOR DEL DEPARTAMENT D'ÒPTICA, FARMACOLOGIA I ANATOMIA

En el dia d'avui Vicente Camps ha pres possessió com a director del departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d'Alacant.

31/05/2017
SEGONS EL PERIÓDICO "EL PAÍS" LA PROFESSIÓ D'ÒPTIC OPTOMETRISTA ÉS UNA DE LES 7 PROFESSIONS QUE NO TEMEN Al FUTUR

En referència a la professió de l'òptic-optometrista aquests són els arguments que s'exposen

"La Llei d'ordenació de professions sanitàries (LOPS) estableix que aquesta professió té com a focus fonamental "desenvolupar les actuacions dirigides a la detecció dels defectes de la refracció ocular, a la utilització de tècniques de reeducació, prevenció i higiene visual i a l'adaptació d'ajudes òptiques"

30/05/2017
Visita demostrativa de la sala de dissecció anatòmica humana

Més d'un centenar d'alumnes, dels Graus d'Infermeria i Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut, han assistit al Seminari formatiu extracurricular "Visita demostrativa de la sala de dissecció anatòmica humana"

26/05/2017
ELS ALUMNES DEL GRAU VISITEN VISSUM

Els nostres alumnes de grau i que estan cursant l'assignatura d'Alternatives a la Compensació Visual, han realitzat una visita a la prestigiosa clínica oftalmológica Vissum.

25/05/2017
Final del concurs FORCE de CooperVision a Budapest.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la celebració de la final FORCE a Budapest.

24/05/2017
EL RECTOR DESTACA EL NOSTRE GRAU I A OPTOINNOVA EN L'ESPECIAL UA DEL DIARI INFORMACIÓ.

El rector de la Universitat d'Alacant Manuel Palomar va explicar en la inauguració d'OPTOINNOVA que "El Grau d'Òptica i Optometria de la UA se situa entre els cinc millors d'Espanya".

08/05/2017
Visita instal·lacions Eurolent

En el context de l'assignatura CONTACTOLOGIA II, el passat 25 d'abril, els estudiants del Grau en Òptica i Optometria van visitar les instal·lacions de l'empresa EUROLENT a Madrid.

05/05/2017
1st ColTAS Automotive Color Workshop

Durant dues setmanes a la fi de març els alumnes del Màster propi en Tecnologia del Color per al Sector Automoció de la Universitat d'Alacant van assistir a una sèrie de seminaris i conferències convidades.

03/04/2017
Seminari teòric-pràctic "CIRURGIA REFRACTIVA AMB LENTS FÁQUICAS"

El dimarts 4 d'abril de 15:00 a 16:30 es va a realitzar el seminari teòric-pràctic "CIRURGIA REFRACTIVA AMB LENTS FÁQUICAS", dins de l'assignatura Noves Tècniques de Compensació Visual del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual. Aquest seminari serà impartit per l'optometrista Alicia Ranz.

31/03/2017
El concurs de vídeos dirigit des del Departament d'Òptica Farmacologia i Anatomia bat rècords de participació.

La setmana del 20 al 26 de març va tenir lloc la fase d'exposició i votació del "II Concurs de videos curts Jihlava-Alacant". Es tracta d'un concurs de videos curts dirigit per professors del Departament d'Òptica Farmacologia i Anatomia.

23/03/2017
VISITA DELS PROFESSORS RENZO COLOMBO I GIANUMBERTO CARAVELLO DE LA UNIVERSITAT DE PADOVA

Els professors Renzo Colombo i Gianumberto Caravello de la Universitat de Padova ens han tornat a visitar per a impartir diferents xarrades i seminaris als nostres alumnes de grau.

21/03/2017
Master en Tecnologia del Color per al Sector Automoció Curse 2016/17

Dins del Master en Tecnologia del Color per al Sector Automoció oferit per la Universitat d'Alacant aquest curs 2016/17, s'ha organitzat un workshop del 20 al 31 de Març per als estudiants del master que compta amb la participació de diferents empreses

20/03/2017
SEMINARI EN LA CLÍNICA VISSUM ALACANT PER ALS ALUMNES DEL MÀSTER EN OPTOMETRIA AVANÇADA I SALUT VISUAL

Els nostres alumnes del màster i dins de l'assignatura "PROCEDIMENTS CLÍNICS ESPECÍFICS PER A CASOS PATOLÒGICS ESPECIALS" la professora responsable dels quals és INMACULADA CABEZOS JUAN han rebut el seminari "TALLER PRÀCTIC: MANEIG DE LES DIFERENTS TÈCNIQUES DIAGNÒSTIQUES MÉS UTILITZADES EN L'EXPLORACIÓ DEL SEGMENT ANTERIOR I DIOPTRIO OCULAR", organitzat per l'empresa VISSUM ALACANT.

17/03/2017
DONACION DE LENTICON DE 40 CAIXES DE PROVA DE LENTS ICD I CRT

Dissabte passat 11 de Març l'OSCAR TOLEDÀ, director executiu de LENTICON, va fer lliurament de 20 caixes de prova de lents ICD i 20 de CRT als alumnes que estan cursant el títol d'expert en lents esclerales i orto-k organitzat conjuntament per l'empresa LENTICON i la Universitat d'Alacant.

03/03/2017
ZEISS i SMILE: la (r)evolució de la correcció de la visió amb làser.

Dimarts que ve 7 de Març a les 14.30, la prestigiosa empresa multinacional "Carl Zeiss Meditec Iberia S.A.O." impartirà per als nostres alumnes del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual el seminari "ZEISS i SMILE: la (r)evolució de la correcció de la visió amb làser"

27/02/2017
T'agradaria saber on pots treballar com a òptic-optometrista?

Comptarem amb professionals que exerceixen la seua labor en un establiment sanitari d'òptica, en una clínica oftalmológica, en un hospital o en R+D+i.

24/02/2017
Noves Tècniques de Compensació Visual

El Sabado 4 de març de 9:30 a 14:00, com a activitat complementària del Màster en Optometria Avançada i Salut Visual, i dins de l'assignatura Noves Tècniques de Compensació Visua

20/02/2017
El nostre company David Piñero és portada en el periòdic INFORMACIÓ per un estudi de l'ambliopia en xiquets.

David Piñero està realitzant un estudi conjuntament amb la Universitat de Pecs (Hongria) amb un sistema per a la detecció de l'ambliopia o ull vague en els xiquets

19/01/2017
Topógrafo corneoescleral ESP (Eye Surface Profilometer).

El Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia ha arribat a un acord amb la companyia Eaglet-Eye per a disposar en les nostres instal·lacions del topógrafo corneoescleral ESP (Eye Surface Profilometer). Fins avui, el nostre Departament és el primer centre a Espanya que disposa d'aquest sistema.

17/01/2017
La investigadora del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia Inmaculada Pascual, triada "Fellow Member" de "The International Society for Optics and Photonics (SPIE)"

La Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (SPIE) ha triat "Fellow Member" a la catedràtica d'Òptica de la UA i investigadora del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia, Inmaculada Pascual

23/12/2016
Cinquena jornada de formació organitzada per Essilor

Els nostres alumnes delº 4 Curs del grau d'Òptica i Optometria van assistir a la cinquena jornada de formació organitzada per Essilor, dins del programa formatiu Aula Oberta.

03/10/2016
CONVOCAT ELS PREMIS FUNDACIÓ DR. SOLER AMB LA POSSIBILITAT DE CONTRACTE EN PRÀCTIQUES EN LA CLÍNICA DR. SOLER

La FUNDACIÓ DOCTOR SOLER ha creat els premis fundació Dr. Soler a l'excel·lència acadèmica en el màster en optometria avançada i salut visual en la Universitat d'Alacant.

29/06/2016
NOU TÍTOL D'EXPERT UNIVERSITARI EN LENTS ESCLERALS I ORTOQUERATOLOGIA

La Universitat d'Alacant i l'empresa Lenticon organitzen per a aquest següent curs la primera edició del Curs d'expert universitari en lents esclerals i Ortoqueratología.

28/04/2016
EL COOOC crea l'aplicació gratuïta OKVision per a reduir els símptomes del Sindrome Visual Informàtic

El COOOC ha creat una aplicació, OKVision, que pretendre reduir i, fins i tot, eliminar els símptomes de la Síndrome Visual Informàtic

26/01/2016
La Universitat d'Alacant i la Clínica Vistahermosa creen el «Premi Oftalvist d'Òptica i Optometria»

Un conveni signat aquest dijous entre el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar i el doctor Pedro Tañà, en representació d'Oftalmologia Vistahermosa, ha servit per a fer una realitat el «Premi Oftalvist d'Òptica i Optometria» dirigit als alumnes del grau d'Òptica i Optometria de la UA.

02/11/2015
Curs COOCV. Tractament de l'ambliopia i l'estrabisme basat en l'evidència científica. Casos clínics

El pròxim 7 i 8 de novembre se celebrarà un curs "Tractament de l'ambliopia i l'estrabisme basat en l'evidència científica. Casos clínics"en la ciutat d'Alacant .

17/06/2015
ERES DIPLOMAT I VOLS OBTENIR EL GRAU EN ÒPTICA I OPTOMETRIA? LA UNIVERSITAT D'ALACANT T'HO POSA FÀCIL

A través del següent vídeo el diplomat en òptica i optometria que vulga realitzar el grau podrà informar-se de tots els avantatges que en la Universitat d'Alacant ofereix.

Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/dofaUA?ref=hl

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464