Saltar apartados
  • UA
  • DOFA
  • Preguntes Freqüents per a diplomats en Òptica i Optometria

Preguntes Freqüents per a diplomats en Òptica i Optometria

¿Quin és el procediment per a accedir al Grau d'Òptica i Optometria?

En primer lloc cal realitzar la preinscripció.

Tota la informació es en l'adreça següent :

Terminis i oferta de titulacions - Fase única

Una vegada que es publiquen les llistes d'admesos començarà el termini de matrícula.

En el moment de la matrícula caldrà presentar el certificat acadèmic d'estudis i una altra documentació (programes d'assignatures, etc.) per a sol·licitar el reconeixement de crèdits. Després de la reunió de la comissió de reconeixement de crèdits, s'indicarà quines són les assignatures que s'han reconegut i de quines és obligatori matricular-se.

¿M'he de preinscriure en la modalitat virtual?

NO EXISTEIX MODALITAT VIRTUAL, cal preinscriure's en el Grau d'Òptica i Optometria i indicar que tens titulació  universitària.

¿Quines assignatures he de cursar?

La comissió de reconeixement de crèdits analitzarà el pla d'estudis que has realitzat i establirà les assignatures que hauràs de cursar per a l'obtenció del Grau. El treball de finalització de Grau sempre s'haurà de realitzar.

¿És necessari algun requisit d'idioma?

La Universitat d'Alacant exigeix el nivell B1 d'un idioma estranger (anglès, francès, etc.) per a poder qualificar el treball fi de grau, i obtenir el títol de Graduat en Òptica i Optometria.

Els diplomats procedents d'un pla d'estudis en el qual s'hagen cursat assignatures d'anglés, poden consultar la seua situació en Secretaria de la Facultat de Ciències en el moment de la matrícula.

¿És obligatori realitzar el treball fi de grau?

Sí, tal com marca la llei el Treball Fi de Grau no es pot reconèixer encara que s'haja realitzat algun treball de finalització de màster oficial o treball de diplomatura. És obligatori per tant realitzar sempre el Treball Fi de Grau.

¿Quant em costarà el grau i quan sabré el que hauré de pagar?

El cost del grau depèn de les assignatures que et reconeguen de la diplomatura que has cursat. El nombre de crèdits que has de cursar està entorn de 36 crèdits. És la comissió de reconeixement de crèdits la que estudiarà cada cas particular i establirà les assignatures que s'han de cursar. Pots consultar en la següent adreça alguns exemples de taules d'equivalència i el cost aproximat .

¿Quins avantatges té que siga diplomat en Òptica i Optometria i estiga exercint la professió?

Podeu contactar amb la coordinadora del Grau en Òptica i Optometria trucamt al telèfon 965903791 per a rebre més informació en aquest sentit.

¿He d'anar a la Universitat a fer els exàmens?

Sí, els exàmens són presencials. El professor pot expedir un certificat d'assistència a l'examen si l'alumne ho demana. És recomanable sol·licitar-ho amb antelació.

¿El títol que obtinc és oficial? ¿és el mateix un títol oficial que un de propi?

Sí, directament t'has de matricular en el Grau d'Òptica i Optometria. Per tant en finalitzar tindràs el títol oficial (que no propi) que és vàlid a nivell estatal i és reconegut en qualsevol oposició pública que exigisca el títol de grau. En realitzar directament el grau no és necessari realitzar cap curs d'adaptació o curs d'especialista en formació complementària, alguns dels quals poden no ser oficials ja que s'enquadren en els denominats títols propis i que no són reconeguts a nivell estatal.

 

Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3805

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/dofaUA?ref=hl

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464