Saltar apartados

Begoña Coco Martin

Currículum

Doctora en Ciències de la Visió per la Universitat de Valladolid en 2010, va rebre el premi extraordinari de doctorat de la seua promoció. És especialista en rehabilitació visual per la Universitat de Valladolid i Master en discapacitat visual per la universitat d'Aston en el Regne Unit.

Les seues principals línies de recerca se centren en la lectura en pacients amb defectes de camp central, l'avaluació de tecnologia sanitària, la qualitat de vida en pacients amb discapacitat, la rehabilitació de pacients amb defectes neurologicos i la innovació educativa en ciències de la salut. És autora i coautora d'articles nacionals i internacionals en revistes indexades i impactades, llibres, capítols de llibre i més de 80 presentacions orals i en panell en congressos nacionals i internacionals referents a les seues línies de recerca. A més, és membre de societats científiques i revisor de projectes i publicacions en revistes impactades. Ha participat en més de 40 projectes de recerca com a investigador col·laborador en convocatòries competitives i és investigador principal de projectes regionals i europeus d'innovavion educativa. Actualment, és professor contractat doctor de la universitat de Valladolid i coordinadora de la unitat de rehabilitació visual de l'institut universitari d'oftalmobiologia aplicada Ioba

Resum del Curs: Rehabilitació visual en pacients amb malalties neurològiques

El Dany Cerebral Adquirit (DCA) és l'afectació de les estructures encefàliques en persones que, havent nascut sense cap tipus de dany cerebral, pateixen en un moment posterior de la seua vida lesiones cerebrals que porten a una afectació del funcionament cognitiu, emocional, conductual i/o físic.

Les causes més comunes del DCA són el Traumatisme Cranioencefàlic (TCE); l'Accident Cervell-Vasculars (ACV); el tumor cerebral; les anòxies o hipòxies i altres causes. La funció visual pot estar afectada per una lesió a nivell de l'escorça cerebral-parieto occipital, en algun nivell de les vies de transmissió òptica o en les fibres nervioses que controlen la motilidad dels ulls, generant fonamentalment entre altres difunciones problemes de camp visual, trastorns oculomotores i dificultat en la coordinació ull. Aquest curs pretén analitzar les causes, avaluació i rehabilitació visual de pacients amb discapacitat visual causada per dany cerebral adquirit.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464