Saltar apartados

Francisco Lara Lacarcel

Currículum

Diplomat en Òptica i Optometria des de 1982 (Universitat Complutense de Madrid).

Director Tècnic i propietari d'Òptica Lara (Múrcia).

Curs d'Adaptació al Grau. Grau en Òptica i Optometria (Universitat de Múrcia). Setembre 2012.

Màster en Recerca en Ciències de la Visió. Julio 2012.

Professor associat de la Diplomatura i en l'actualitat Grau d'Òptica i Optometria de la Universitat de Múrcia des de 1994.

Membre del Grup de Recerca en Ciències de la Visió de la Universitat de Múrcia. (CIVIUM).

Responsable de la Secció de Visió Binocular de la Clínica Universitària de Visió Integral de la Universitat de Múrcia (CUVI).

Secretari de la Clínica Universitària de Visió Integral de la Universitat de Múrcia (CUVI).

Codirector del Curs de Visió de la Universitat del Mar de la Universitat de Múrcia.

Resum del Curs: Els estrabismes en la clínica d'Optometria

Inevitablement, abans o després, un optometrista haurà d'enfrontar-se a un pacient estrábico i/o ambliope. Es tracta simplement d'una qüestió estadística atès que aproximadament un 4% de la població presenta aquestes disfuncions.

El paper de l'optometrista davant pacients estrábicos i ambliopes és doblement important ja que aquest pot ser en alguns casos el responsable únic de la seua avaluació, diagnòstic i tractament o també pot ser part d'un equip i treball multidisciplinari que inclou a oftalmólogos, neuròlegs i fins i tot psicòlegs i pedagogs. Com optometristas, si ens sentim preparats hem de tractar-los, freqüentment en comunicació amb altres professionals si és necessari, en cas contrari hem de remetre'ls amb un informe el més precís possible.

Generalment anem a tractar a xiquets i a tractar amb pares, per tant la comunicació amb aquests últims és fonamental, ells han de saber què anem a fer i perquè, quina meta volem aconseguir (binocularidad si és possible) i els passos que anem a seguir per a aconseguir-la.

En aquesta ponència es presenten de la forma més pràctica possible els criteris i passos més importants en l'avaluació i el tractament optomètric d'estrabismes, així com diversos casos reals que il·lustren l'exposat.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464