Saltar apartados

José Joaquín Muñoz Tomás

Currículum

Formació: Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Granada (1990) i especialista en Oftalmologia per l'Hospital General Universitari d'Alacant (1992-95)

Activitat assistencial

Càrrec actual: Especialista en cirurgia refractiva làser. implant de lents intraoculares

Premium per a la presbícia. així com cirurgia de cataractes.

Soci. fundador d'OFTALVIST. Director Mèdic responsable del centre d'Oftalvist València. Oftalmólogo d'Oftalvist des de la seua fundació. treballant en els centres d'Alacant. Madrid, València. Professor col·laborador en Centres de postgrau "Urgències d'infermeria en atenció primària i especialitzada", organitzat pel Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant.

La seua activitat investigadora s'ha desenvolupat principalment en l'implant de lents intraoculares premium, en la cirurgia refractiva, per a la correcció de la miopia, hipermetropía. astigmatisme i vista cansada, així com en la cirurgia de cataracta, ambdues. tractades mitjançant les més noves, avançades i segures tècniques làser d& femtosegundo utilitzades en l'actualitat. També en malalties de la còrnia i pol anterior.

Autor de més de 20 Publicacions científiques, en diferents Congressos d'Oftalmologia.

Més de 40 participacions anuals des de fa més de 15 anys com panelista en congressos nacionals i internacionals.

Pertany a les següents associacions:

  • Membre de la Societat Espanyola d'Oftalmologia.
  • Membre de la Societat Espanyola de cirurgia ocular Implante-refractiva.
  • Membre dee l'American Society of Cataract and Refractive Surgery.
  • Membre de l'European Society of Cataract and Refractive Surgery.

Resum de ponència: Noves tecnologies aplicades a la cirurgia refractiva de la cataracta.

En l'actualitat la cirurgia de la cataracta, a més de rehabilitadora visual, s'està convertint en cirurgia refractiva, per a Intentar aconseguir resultats el més pròxims possibles a l'emetropía, Per a aconseguir aquests resultats disposem de biómetros i fórmules d'última generació, amb els quals aconseguim uns resultats refractius de+/·0,5 diòptries en un percentatge entre 80.90% dels casos segons les diferents sèries.

Intentant aconseguir millorar aquest percentatge i evitar, en tant que sigui possible, les sorpreses refractives s'estan desenvolupant aberrómetros lntraoperatorios, com l'ORA system, dispositiu que calcula la potència de la lent intraocular a implantar durant la cirurgia,especialment útil en casos especials. com a pacient sotmesos prèviament a cirurgia refractiva o ulls amb longituds axials extremes (ulls molt curts o molt llargs).

S'obté una mesura refractiva afáquica lntraoperatoría i calcula la potència de la lent intraocular.

El sitema ORA (optiware refractive analysls) és un dispositiu de diagnòstic dissenyat per a portar l'aberrometría de front d'ona intraoperatoria a un nou nivell de precisió, fonamental per a millorar els resultats refractius amb lents premium, tant esfèriques com a tòrrides.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464