Saltar apartados

Juan Gonzalo Carracedo

Currículum

Diplomat en Òptica i Optometria per la Universitat Complutense de Madrid. Master en Òptica, Optometria i Visió per la Universitat Complutense de Madrid. Grau en Òptica i Optometria per la UAX. Doctor amb esment europeu per la Universitat Complutense de Madrid per la tesi %u201Cdinucleotidos com a marcadors moleculars d'ull sec%u201D. Autor de 42 articles científics en revistes internacionals i amb més de 190 comunicacions en congressos, tant nacionals com a internacionals. Premi a la millor comunicació oral en el congrés OPTOM 2014. Membre de la Societat Europea d'Ortoqueratología. Membre del consell editorial de la Revista Panamericana de Lents de Contacte. La seua labor investigadora se centra en la superfície ocular en temes com l'ull sec, queratocono i lents de contacte, amb participació en 21 projectes de recerca. Reviewer de revistes de prestigi com IOVS, Current Eye Research, Journal of Optometry o Journal Pharmacology and Therapeutics. La seua pràctica clínica se centra en l'adaptació de lents de contacte en cornea irregular i ortoqueratología. Professor associat de Clínica Optomètrica en la Universitat Complutense de Madrid (UCM), professor convidat en el Master de Lents de contacte i superfície ocular de la Universitat Europea de Madrid, i assessor científic en Ocupharm Diagnostics SL.

 

Resum del Curs: Orto-K avançada

L'ortoqueratología és una tècnica amb lents de contacte que permet el modele corneal durant la nit per a compensar la miopia del pacient i que així no necessite l'ús de lents de contacte ni ulleres durant el dia. Aquesta tècnica en la seua modalitat nocturna porta 20 anys realitzant-se però en els últims 8 anys ha adquirit una gran importància a causa del seu efecte sobre la miopia, ralentint el creixement axial de l'ull i per tant exercint un control sobre la progressió de la miopia. Actualment existeixen dissenys avançats que ens permeten poder compensar un ampli rang de miopies i astigmatismes.
Aquest curs desenvoluparà el maneig clínic de l'ortoqueratología, des dels seus conceptes més bàsics fins als dissenys més avançats per a pacients amb altes miopies o astigmatismes severs. Es descriuran els punts clau per a aconseguir una bona adaptació i per tant èxit amb el pacient. A més, anem a aprofundir en els mecanismes pels quals aquesta tècnica exerceix efecte sobre el creixement axial i l'evidència científica que avala els sistemes òptics com a controladors de la progressió de la miopia.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464