Saltar apartados

Pablo Artal

Currículum

Pablo Artal és catedratico d'Òptica de la Universitat de Múrcia, Espanya. Ha realitzat vaias estades de recerca en laboratoris d'Europa, Austràlia i EUA És membre "fellow" de la Societat Americana d'Òptica (ÓSSA) , ARVO i EOS. Va rebre la prestigiosa medalla Edwin H Land en 2013 i va aconseguir l'exclusiva "ERC Advanced Grant" en 2013. Va rebre el premi "Rei Jaime I" en recerca aplicada l'any 2015.
Ha publicat més de 180 articles que han rebut mes 7.500 cites (h-index: 44), ha presentat més de 150 conferències convidades en reunions internacionals i és també co-inventor de 20 patents internacionals. Ha sigut pioner en diversos avanços molt innovadors per a l'estudi de l'òptica de l'ull i ha contribuït en gran mesura a la millor comprensió dels factors que limiten la resolució visual humà. Dr. Artal és el fundador de Voptica SL una empresa spin-off per a desenvolupar els simuladors visuals d'òptica adaptativa. Ha sigut mentor de molts estudiants graduats i post-doctorals. El seu blog personal la ciència és seguit pels lectors, estudiants en la seua majoria graduats i col·legues investigadors, de tot el món. Ha sigut editor de la revistes JOSAA i JOV.

 

Resum de ponència: L'ús de l'Òptica adaptativa en visió.

L'ull humà és un sistema òptic senzill però ben adaptat als requeriments del sistema visual.
El seu coneixement permet desenvolupar noves solucions tecnològiques que milloren la visió de moltes persones.
En aquesta presentació, revisés les principals propietats òptiques de l'ull i diverses tecnologies basades en l'òptica adaptativa i la manipulació de fronts de llum que hem utilitzat en el nostre laboratori en les ultimes dècades per al seu estudi. Des del desenvolupament de noves lents intraoculares fins a sistemes electro-òptics per a corregir les cataractes.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464