Saltar apartados

Pablo Sanz Díez

Currículum

Vaig estudiar la Diplomatura d'Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant (2009-2012), on vaig obtenir el millor expedient acadèmic de la promoció 2009-2012 (premi atorgat pel ministeri d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana).

Posteriorment vaig estudiar el Grau en Òptica i Optometria i el Màster en tècniques Òptiques i Optomètriques avançades en Oftalmologia clínica per la Universitat de Múrcia.

En el curs 2014-2015 vaig realitzar el Màster en Optometria Clínica i Visió per la Universitat d'Alacant, on vaig obtenir l'1º Premi a l'excel·lència acadèmica (premi atorgat per la Fundació Dr. Soler) i el millor Treball final (Matrícula d'Honor).

Actualment estic realitzant un Màster en Administració i direcció d'empreses (MBA) per l'Escola de Negocis Europea de Barcelona.

Experiència professional:

2012-2013. Vaig treballar com optometrista en el Centre Òptic Sánchez Barreiro (Soria).

2013-2014. Pràctiques d'empresa en Vissum Alacant (Departament R+D+i).

2014-Actualment. Contractat per la Xarxa Temàtica de Recerca Cooperativa en Salut (RETICS) de l'Institut Carlos III. "Prevenció, detecció precoç i tractament de la patologia ocular prevalente, degenerativa i crònica%u201D. Subprograma %u201Cdioptrio ocular i patologies freqüents%u201D (RD12/0034/0007).

Divulgació científica:

Sóc coautor del llibre titulat: Guia d'actuació en el queratocono. He participat com a autor i coautor en 6 capítols de llibres dedicats a la cirurgia refractiva, lents multifocales i queratocono.

He participat com a autor i coautor en més de 25 pòsters i free papers enviats a congressos nacionals i internacionals, on a més he realitzat 4 presentacions orals com 1º autor.

He publicat diversos articles en revistes internacionals en l'àrea de la cirurgia refractiva i el queratocono.

Duc a terme colaboraboraciones en diferents projectes de recerca amb empreses internacionals del sector de l'Optometria i Oftalmologia.

Actualment la meua activitat investigadora està més centrada en la cerca de noves tècniques per a la detecció precoç del queratocono i en la millora de procediments quirúrgics dedicats a aquesta patologia.

Resum de ponència: Queratocono: orientació terapèutica i evolució

El queratocono és una patologia ectásica corneal que consisteix en la degeneració o deterioració de l'estructura interna de la còrnia induint com a conseqüència un adelgazamiento progressiu de l'espessor corneal. Açò comporta a la presència d'alteracions morfològiques de la superfície que provoquen una deterioració de la funció òptica, donant lloc a una pèrdua significativa de qualitat visual i causant, per tant, un impacte negatiu sobre la funció visual del pacient.

A causa de la gran variabilitat morfològica i superficial en cadascun dels casos que pateixen queratacono, és de gran importància realitzar diferents classificacions d'aquesta patologia que es basen en criteris visuals, refractius, queratométricos, aberrométricos, paquimétricos, etc. de tal manera que permeten orientar al personal clínic sobre el grau d'evolució de la patologia i ajudar a seleccionar els possibles tractaments que millor s'adapten a aqueix estadío concret.

El tractament dels pacients amb queratocono té com a principal objectiu la rehabilitació visual mitjançant la regularització de la geometria corneal i la detenció de la naturalesa progressiva de la malaltia. Malgrat el contínuo desenvolupament de noves tècniques de tractament encara ens trobem molt lluny de trobar una solució definitiva.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464