Saltar apartados

Sergi Herrero

Currículum

 Diplomat en Òptica i Optometria i Master en Optometria i Ciències de la Visió per la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa en 1998 i 2010 respectivament. Membre de la societat americana de lents de contacte esclerales (Fellow Scleral Lens Education Society). Desenvolupa el seu treball en l'empresa Conóptica SL on exerceix com a responsable de formació i producte i col·labora en el R+D+I de la companyia Hecht Contaclinsen en el desenvolupament de nous dissenys de lents i sistemes d'adaptació. Ha publicat diversos articles relacionats amb l'adaptació de lents de contacte en revistes nacionals. Va ser guardonat amb el primer premie Gaseta Òptica en dues ocasions (2004 i 2012) per dues publicacions científiques.

 

 

 

Resum de ponència: Nous avanços en el càlcul de lents esclerales

Les adaptacions de lents de contacte esclerales (LCE) cada vegada són més populars. La topografia corneal no ofereix informació més enllà dels 10 mm centrals i el diàmetre de LCE supera normalment els 16 mm. Açò suposa un problema en l'elecció inicial de la LCE. La tomografia de coherència òptica (OCT) aconsegueix mesuraments esclerales, però no és tan popular com el topógrafo corneal. Alguns estudis, a través de dades obtingudes mitjançant OCT, han establit relacions entre les altures sagitales corneales i esclerales. Però aquestes no són vàlides per a tots els casos, existint una gran variabilitat sobretot en còrnies intervingudes quirúrgicament o patològiques. La importància d'establir una relació entre aquestes dues mesures resideix en la possibilitat de calcular empíricament els paràmetres de LCE partint de dades únicament topogràfiques.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464