Saltar apartados

Ana B. Plaza Puche

Currículum

Ana Belén Plaza Puche és graduada en òptica i optometria per la universitat d'Alacant i posseeix la titulació de màster en optometria avançada i ciències de la visió per la mateixa universitat. Ana Belén forma part de l'equip d'optometria del departament de R+D+i de VISSUM Corporació Oftalmológica des de l'any 2006, i està especialitzada en l'àmbit de cirurgia refractiva i lents intraoculares. Actualment és col·laboradora honorífica de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, on desenvolupa la seua tesi doctoral. Autora de diverses publicacions de recerca i capítols de llibres, relacionats amb les seues especialitats, ha presentat nombroses ponències en congressos nacionals i internacionals.

Resum de ponència: Anàlisi comparativa de la distorsió de la llum en pacients operats amb lent intraocular en la càmera posterior.

AUTORS: Mario Cantó, Inmaculada Cabezos, Pilar Yébana, María José García, Ana Belén Plaza, David Ribera, Renan Oliveira

El mesurament dels trastorns de la visió nocturna sota condicions de llum tènue ha sigut una qüestió d'interès per als metges i investigadors durant l'última dècada. Últimament han guanyat rellevància clínica com a conseqüència de la cirurgia refractiva corneal i la implantació de lents intraoculares amb dissenys òptics complexos.

Les persones operades amb lent intraocular de càmera posterior no solament cerquen arribar a aconseguir una bona agudesa visual, demanden també que aquesta operació els proporcione una bona qualitat de visió. Dins d'aquesta qualitat visual demandada, es troba amb freqüència un problema: el fet que la llum els sembla distorsionada i açò resulta una molèstia afegida que pot ser que abans de la cirurgia no tingueren i que cal considerar.

La mesura d'aquesta distorsió de llum es pot quantificar mitjançant un instrument validat, el Light Distorsion Analyzer (CEORLab, University of Minho, Portugal). En aquest estudi es va comparar la distorsió que produeix un punt de llum en pacients operats amb lent multifocal de càmera posterior. Per a açò es van realitzar 4 grups: grup control, lent intraocular monofocal, lent intraocular multifocal refractiva, lent intraocular multifocal difractiva.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464