Saltar apartados

Antonio Martínez-Abad

Currículum

Graduat en Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant. Màster en Optometria Avançada i Salut Visual per la mateixa universitat. Actualment cursant el doctorat en Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies en la Universitat d'Alacant, dins de la línia de recerca de Tècniques òptiques en Biomedicina i Enginyeria.

Resum de ponència: Utilitat clínica i precisió de la plataforma multidiagnóstico avançada VISIONIX

Les Plataformes Multidiagnósticas resulten un avanç significatiu en el camp de les Ciències de la Visió ja que permeten integrar en un mateix dispositiu diferents funcionalitats mitjançant la combinació de tecnologies. La plataforma VISIONIX VX120 i VX130 són un clar exemple d'aquest avanç proporcionant en una mateixa sessió mesurades automàtiques de refracció, topografia corneal, aberrometría corneal, interna i ocular, paquimetría, profunditat de càmera anterior, angle iridocorneal, diàmetre pupil·lar en diferents condicions d'il·luminació i tonometría. Per a açò, combina la tecnologia aberrométrica Hartmann-Shack, la topografia de disc de Plácido i la tècnica d'imatge de càmera Scheimpflug. A més, el sistema VX130 permet una anàlisi detallada de la superfície corneal posterior, així com l'obtenció de mapes paquimétricos.

En la Clínica Optomètrica de la Universitat d'Alacant s'ha validat la consistència de les mesures proporcionades per la plataforma VISIONIX, emprant una mostra de 107 ulls. S'ha constatat que les variacions intrasesión per a la mesura de la refracció proporcionada per la plataforma es troba per sota de les 0.21 D. La desviació estàndard de les mesures repetides aberrométricas corneales i oculars es troben entorn de 0.05 µm. La variabilitat intrasesión va ser de 0.03 mm, 9 µm, 0.84º i 0.24 mm per a les mesures de la profunditat de càmera anterior, paquimetría central i perifèrica, angle iridocorneal i distancia blanc-blanc, respectivament. Per tant, queda patent que aquesta plataforma és capaç de proporcionar múltiples mesures en una sola sessió de manera ràpida, però també de manera precisa, incloent fins i tot mesurades de la geometria de la cara posterior de la còrnia.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464