Saltar apartados

Juan Carlos Elvira Cruañes

Currículum

Llicenciat en Medicina Universitat d'Alacant amb Premi Extraordinari de Llicenciatura. Va realitzar l'especialització via MIR en l'Hospital Ramón y Cajal (Oftalmologia) entre els anys 1991 i 1995. Amb la Tesi Doctoral Pèrdua de cèl·lules endoteliales després de facoemulsificación va obtenir el grau de Doctor en Medicina i Cirurgia.

Resum de ponència: Vitrectomia en les complicacions de la cirurgia del segment anterior.

La cirurgia del pol anterior, especialment la facoemuslficación, és la cirurgia oftalmológica més realitzada actualment, amb una eficàcia alta i gran seguretat. No obstant açò, tant durant la cirurgia com en el postoperatorio pot sorgir determinats problemes, com per exemple, la luxació del cristal·lí o de fragments d'aquest al vitri i luxació de lents intraoculares implantades a vitri o subluxaciones d'aquesta que poden necessitar una vitrectomia pars plana per a la seua resolució. Des del pol posterior es realitzarà una eliminació del vitri, neteja de possibles restes nuclears o corticales luxados, i recol·locació de la lent intraocular o bé sobre sulcus per trencaments capsulares prèvies o en altres posicions si el sac capsular ja està totalment danyat, com pot ser lents ancorades a iris, suturadas a esclera o amb túnels esclerales. També altres complicacions més greus i severes poden requerir una vitrectomia, com per exemple una endoftalmitis, complicació potencialment devastadora si no se soluciona amb antibiòtics o la pròpia cirurgia. També es farà referència a cirurgies combinades de facovitrectomía, cada vegada més freqüents, sobretot en pacients per sobre dels 50 anys en els quals la cirurgia de vitrectomia freqüentment indueix una cataracta en el postoperatorio immediat.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464