Saltar apartados

Walter Furlan

Currículum

Walter Furlan és Doctor en Física per la Universitat de la Plata (Argentina). La seua labor investigadora s'ha desenvolupat en l'àmbit de l'Òptica en dues àrees diferenciades. En una primera etapa, va investigar sobre teoria i aplicacions dels formalismes duals espai-fase (Funció de Distribució de Wigner, Funció Ambigüitat, etc.) el seu treball es reflecteix en la coautoría de 25 treballs publicats en revistes indexades i un capítol en el llibre Phase-Space Optics: Fundamentals and Applications (McGraw Hill Professional, 2009). En els últims deu anys els seus treballs de recerca s'han centrat en l'estudi d'elements òptics difractivos amb geometries aperiódicas. La potencialitat d'aquests nous elements en aplicacions biomèdiques i optomètriques ha permès obtenir resultats innovadors especialment en el desenvolupament de lents intraoculares i lents de contacte multifocales. És coautor de més de 50 treballs indexats i 3 patents en aquests temes. En l'actualitat és codirector el grup de recerca interuniversitari "Diffractive Optics Group" (http://diog.webs.upv.es/) i Catedràtic de l'àrea d'Òptica en la Universitat de València. La seua labor docent s'ha centrat fonamentalment en assignatures relacionades amb la instrumentació optomètrica bàsica i avançada. És coautor de dos llibres de text en aquests temes: Instruments òptics i optomètrics: Teoria i pràctiques (UV-Materials, 1998) i Fonaments d'optometria. Refracció ocular (UV-Materials, 2009 2ª ed.). És autor del capítol %u201CBasic ophthalmic instruments%u201D del llibre Handbook of Visual Optics, Ed.Pablo Artal (Taylor and Francis Books Inc, 2017).

Resum de ponència: Lents fractals per al control de la miopia

El tractament de la progressió de la miopia és un tema de gran interès per a oftalmólogos i optometristas, principalment pel risc que suposen les patologies associades a alts graus de miopia. Estudis experimentals en animals han demostrat que un desenfoque hipermertrópico en la zona perifèrica de la fòvea pot condicionar el creixement de l'ull i en conseqüència afavorir la progressió de la miopia. Per tant, la inducció d'un error refractiu perifèric miópico amb elements oftàlmics podria considerar-se com a tractament per a frenar la progressió de la miopia. Sobre la base d'aquesta teoria, diferents tractaments òptics (ulleres bifocales, ortoK, i lents de contacte multifocales) han sigut proposades i provades. En aquest treball es presenta un nou disseny de lents de contacte com un potencial mètode terapèutic per al tractament li la progressió de la miopia. Aquestes lents han sigut dissenyades específicament per a corregir l'error refractiu en fovea i simultàniament generar un desenfoque miópico en la retina perifèrica. El nostre disseny, anomenat Fractal Contact Lens (FCL) està inspirat en lents difractivas (plaques zonals fractals). Es presenten resultats de simulacions del rendiment de les FCLs en un ull del model, realitzats amb un programa de traçat de rajos (Zemax) comparats amb els calculats per a una lent de contacte comercial (MiSight- CooperVision). Hem analitzat l'impacte sobre la refracció perifèrica de diferents variables com el diàmetre pupil·lar, l'error refractiu absolut, el descentrat de la lent i la seua potència d'addició. Aquests resultats han sigut validats amb un estudi pilot en subjectes miopes mesurant l'efecte de les FCLs en la refracció perifèrica per a diferents excentricitats en un mapa bidimensional.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464