Saltar apartados

David P. Piñero 2018

Currículum

 

Doctor per la Universitat d'Alacant en 2010, Graduat en Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant (2011), obtenint el Premi Extraordinari de Diplomatura en Òptica i Optometria (1998), Llicenciat en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya (2007) i Especialista Universitari en Optometria Pre i Postquirúrgica per la Universitat de Valladolid (2002). És investigador Ramón y Cajal i professor del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d'Alicanten i desenvolupa la seua activitat clínica en el Departament d'Oftalmologia de l'Hospital Vithas Medimar Internacional. És editor associat de les revistes científiques Journal of Optometry, BMC Ophthalmology i Journal of Ophthalmology. Té una gran i intensa activitat investigadora, havent publicat més de 200 articles científics. Ha participat en diversos projectes de recerca, havent-hi sent coordinador d'un projecte europeu delº 7 Programa Marque. Ha rebut diversos premis i reconeixements per la seua trajectòria i treballs científics, havent sigut considerat per la revista The Ophthalmologist en 2014 com el 12º autor científic del món en publicacions sobre visió i elº 5 del món en l'àmbit específic del queratocono. Va rebre el reconeixement com "Optometrista d'Honor" pel Col·legi d'Òptics-Optometristas de la Comunitat Valenciana al desembre de 2014.

 

 

Resum del Curs: Bases actuals de l'ambliopia i maneig mitjançant teràpia visual basada en l'evidència científica

L'ambliopia, a voltes denominada "ull vague", és un trastorn del desenvolupament neurològic de la visió que sorgeix d'una entrada binocular anòmala durant el desenvolupament visual primerenc. Fins a 2015, hi havia moltes llacunes en la base neuronal de l'ambliopia. Des de llavors, s'han desenvolupat noves troballes i teories. La deterioració visual en l'ambliopia ara pot explicar-se parcialment per un complement reduït de cèl·lules corticales excitades per les projeccions ambliopicas. Així mateix, s'ha demostrat que els dèficits en el processament visual no ocorren necessàriament en V1, sinó que també poden estar present en V2 i V3. Amb tot aquest nou coneixement, existeix una oportunitat d'utilitzar la neuromodulación com una nova base per a diferents enfocaments terapèutics en l'ambliopia. L'evidència científica recent ha demostrat que l'ús de certs tipus d'estímuls visuals pot ser útil per a reduir la inhibició cortical en l'ambliopia, la qual cosa permetria superar la supressió interocular que comunament està present en aquesta condició. Recentment, l'ús de la realitat virtual també s'ha mostrat útil per al maneig de l'ambliopia, amb el potencial d'induir una millora estereoscópica en els ulls amblíopes anisometrópicos.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464