Saltar apartados

Julián Espinosa Tomás

Currículum

Llicenciat en Física per la Universitat de València en 2003 i Doctor per la Universitat d'Alacant en 2008. En 2004 es va incorporar com a becari al Departament d'Òptica de la Universitat d'Alacant, passant per les figures d'Ajudant, Ajudant Doctor i Contractat Doctor, fins a Titular d'Universitat, en l'actualitat.

El tema principal de la seua recerca ha sigut òptica aplicada i tècniques avançades de processament de la imatge, amb aplicació a diferents àrees. La seua recerca es pot agrupar en dues etapes: la primera dedicada al desenvolupament d'algorismes de propagació de la llum a l'interior de l'ull humà, la qual cosa va servir com a eina per a l'estudi de la morfologia corneal i ocular. I la segona, centrada en l'estudi i proposta de mètodes de mesura no invasius amb resolució subpíxel. Fins al moment, la seua recerca ha donat com resultat la coautoría de més de 30 articles internacionals en revistes JCR, un terç dels quals en revistes del primer cuartil. Així mateix, s'han presentat comunicacions en més 40 congressos nacionals i internacionals i ha codirigit 1 tesi doctoral.

Actualment és secretari d'edició de la revista Òptica Pura i Aplicada, editada per la Societat Espanyola d'Òptica.

Resumeixen Ponència: Anàlisi de la mecànica del parpelleig mitjançant processament de vídeo. Aplicació a la identificació biomètrica.

L'avaluació del parpelleig s'utilitza per al diagnòstic de trastorns neurològics, la fatiga o com a tret físic identificador biomètric. No obstant açò, i malgrat l'extensa literatura, no s'ha trobat cap mètode objectiu que descriga detalladament la seua mecànica. Es presenta una tècnica de no contacte basada en el registre a alta velocitat de la llum reflectida durant el parpelleig que permet determinar objectivament l'inici i el final d'aquest, a més d'obtenir diferents magnituds físiques: posició, velocitat, acceleració de la parpella, així com la potència, el treball i l'impuls mecànic desenvolupat pels músculs implicats en el procés fisiològic. Els paràmetres derivats d'aquestes magnituds proporcionen un conjunt únic de característiques que poden utilitzar-se per a l'autenticació biomètrica.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464