Saltar apartados

Laura Batres

Optoinnova

 

Currículum

  

 

Diplomada en Òptica i Optometria, Màster en Optometria i Visió amb especialitat en Neurociencia Visual i Grau en Òptica i Optometria per la Universitat Complutense de Madrid (UCM). En 2015 va començar el doctorat sobre "Estudi dels canvis en la qualitat visual i la superfície ocular en ortoqueratología". Experta en Estrabisme i Ortóptica per la UCM i primer premi en el Congrés Internacional de Valoració del Dany Corporal 2010. Compta amb sòlida experiència en contactologia i optometria clínica, especialment en còrnia irregular i ortoqueratología.

Membre de l'Acadèmia Europea d'Ortoqueratología, la seua activitat professional està enfocada al control de la miopia. Actualment treballa com optometrista en la Clínica Oftalmológica Doctor Lens Madrid, centre especialitzat en Ortoqueratología i Miopia, activitat que compagina amb la de  professora associada en el departament d'Òptica II de la Facultat d'Òptica i Optometria de la UCM. Ha participat en congressos nacionals i internacionals amb treballs de recerca en superfície ocular i lents de contacte, i en l'actualitat col·labora en diferents projectes de recerca sobre lents de contacte i còrnia.

 

 

 

Resum del Curs: Ortoqueratología en la hipermetropía i l'astigmatisme

L'ortoqueratología és un mètode de correcció alternatiu a l'ús d'ulleres, lents de contacte tradicionals o cirurgia, emprat tradicionalment en els casos de miopia i astigmatismes lleus o moderats. No obstant açò, actualment disposem de dissenys de lents que permeten corregir alts astigmatismes i hipermetropías, la qual cosa, ha portat a l'òptic-optometrista a posar-se al dia i formar-se per a conèixer-los i oferir als seus pacients la solució més adequada segons les seues necessitats. Però ¿fins a on podem arribar? ¿Quin és el limite refractiu? L'ortoqueratología és una opció segura, però l'èxit del tractament depèn de la combinació d'una adaptació adequada, d'un seguiment apropiat i del compliment per part del pacient de la cura de les lents i de les revisions.

En aquest curs abordarem el mecanisme d'acció i les estructures implicades en ortoqueratología per a hipermetropía, els dissenys disponibles en el mercat espanyol, la interpretació de la topografia pretractament, el fluorograma i la topografia post-tractament en els casos d'hipermetropía i astigmatisme i quins són les complicacions més freqüents i com resoldre-les.

 

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464