Saltar apartados

Susana Marcos

Currículum

Susana Marcos

Susana Marcos és Doctora en CC. Fisicas per la Universitat de Salamanca (1996), i va ser investigadora postdoctoral (1997-2000) en el Schepens Eye Research Institute (Harvard University) amb beques Fulbright i Human Frontiers Science. Ha sigut Directora de l'Institut d'Optica del CSIC (2008.2012) i Director at Large de l'Optical Society of America Actualment és Professora d'Investigacion i Directora del Laboratori d'Optica Visual i Biofotonica en l'Institut d'Optica, CSIC, on supervisa a un equip multidisciplinari i internacional de mes de 25 persones. Susana Marcos és pionera en el desenvolupament de noves tecnicas per a l'evaluacion de l'ull. Ha publicat mes de 150 articulos d'investigacion, altament citats, és inventora de 17 famílies de patents (11 llicenciades a empreses), és co-fundadora de l'empresa 2EyesVision, ha dirigit 17 tesis doctorals i pronunciat mes de 200 xarrades convidades en centres estrangers. Ha servit en diversos llocs en l'Optical Society of America, Societat Espanyola d'Optica, Association for Research in Vision and Ophthalmology, MIT M+Vision Consortium i com a editora en les revistes Vision Research, Biomedical Optics Express i Optica. Actualment és la Vicepresidenta del Comite Cientifico Tecnico de l'Agència Estatal d'Investigacion. És Fellow de l'European Optical Society, Optical Society of America, i Association for Research in Vision and Ophthalmology. El seu treball s'ha reconegut amb múltiples premis, entre els quals destaquen la:

Adolph Lomb Medal de l'Optical Society of America, the European Young Investigator Award (EURHORCs-ESF), ICO Prize (International Commission for Optics), and Honoris causa Doctorship by the Ukraine Academy of Science and Technology, European Research Council Advanced Grant and Physics, Premi Fisica, Innovacion i Tecnologia (Reial Societat Espanyola de Fisica-Fundacion BBVA), Alcon Research Institute Award i Premie Rei Jaime I en Noves Tecnologias.

Resum de la Ponència: Del laboratori a la pràctica clínica: noves tecnologies per a millorar el diagnòstic en visió

En la xarrada descriuré el recorregut de diverses tècniques desenvolupades en el laboratori d'òptica visual i biofotónica fins a la seua implantació en la pràctica clínica, entre les quals s'inclouen tècniques d'imatge com la imatge 3-D quantitativa del segment anterior basada en tomografia de coherència òptica, tècniques d'aberrometría i autorefracción, o tècniques d'òptica adaptativa i simulació visual de visió simultaneja. Aquestes tecnologies han permès investigar la relació entre la morfologia i estructura de la cornea i cristal·lí, la qualitat d'imatge retininana i la qualitat perceptual, en ulls normals, patològics, avaluar diferents correccions oculars, millorar i personalitzar la seleccion de correccions i desenvolupar nous paradigmes de correccion ocular.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464