Saltar apartados

Ana Tauste Francés

Currículum

Ana Tauste Francés és Diplomada i Graduada en Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant i Màster en Optometria Clínica i Visió. Així mateix, és Doctora Cum Laude en Ciències de la Salut per la Universitat d'Alacant des de l'any 2016. En 2018 va ser dotada amb el Premi Extraordinari de Doctorat en l'àrea de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant. La realització d'una estada Europea en la Universitat de Bergen, Noruega, durant la seua tesi doctoral, li va permetre obtenir l'esment de Doctora Internacional.

Després d'haver-hi eix rcido la seua labor com optometrista investigadora en l'àmbit clínic en els últims anys, duent a terme activitats relacionades amb la recerca en salut ocular, actualment es dedica a la certificació d'equips de protecció individual relatius a protecció ocular en AITEX, Institut Tecnològic Tèxtil.

A més de continuar treballant en la línia de recerca de la seua tesi, participa en altres projectes de recerca sobre cirurgia refractiva, biomecànica corneal i validació d'instruments de mesura de paràmetres oculars, que deriven en publicacions científiques en revistes impactades en les aèries d'Oftalmologia, Optometria i Salut Pública. També ha dirigit treballs de finalització de Grau i Màster relacionats amb la titulació d'Òptica i Optometria, i participa de forma activa en congressos d'Òptica, Optometria, Oftalmologia, Epidemiologia i Salut Pública.

Resum de Ponència: Prevalença de la miopia: evolució en els últims anys i factors de risc relacionats.

La miopia moderada i elevada està associada a major risc de patir malalties de la retina, cataractes i glaucoma. Per açò, amb l'objectiu de controlar l'augment de miopia i prevenir aquests efectes adversos, els professionals de la salut ocular i visual no cejan en la seua obstinació de trobar què causes són les responsables d'aquest increment.

Durant vint minuts realitzarem un recorregut des del segle XIX fins als nostres dies per a comprovar com ha variat la prevalença de miopia al llarg d'aquests anys, conèixer la seua distribució geogràfica i quins factors de risc es relacionen amb ella.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464