Saltar apartados

Diego López Alcón

Currículum

Col·legiat nº 9285, va nàixer a Alhama de Murcia el 14 d'Agost de 1974 i va acabar els seus estudis de Diplomatura en Òptica i Optometria en 1995. Va obtenir el Grau en optometria i el Màster oficial Interuniversitari de Recerca en Ciències de la Visió l'any 2012. És professor de la Universitat de Múrcia des de l'any 2005 i està associat a la Facultat d'òptica i optometria, imparteix les assignatures de Contactologia del grau en Òptica i Optometria. Així mateix, combina la seua activitat docent amb l'adreça de la secció d'adaptacions de lents de contacte especials en la Clínica Universitària CUVI. En l'actualitat està realitzant el Doctorat per la UMU desenvolupant la seua labor investigadora amb el prestigiós grup CIVIUM. Ponent en conferències i congressos, imparteix cursos de formació a òptics optometristas, contactólogos, oftalmólogos i professionals relacionats amb la visió allí on es necessite un enfocament nou i diferent de la contactologia. Desenvolupa la seua activitat privada en òptica ALCÓN, centre de referència en adaptacions de lents esclerales, ortoqueratología i control de miopia. CEO del projecte www.lentesesclerales.com.

Facebook: https://www.facebook.com/diegolopezalcon

Twitter: @lenteescleral

Linkedin: www.linkedin.com/in/lentesesclerales

Blog: www.lentesesclerales.com

Diego López Alcón is graduate from University of Murcia in 1996 where he also obtained his Inter-University Master's Degree in Research in Vision Sciences (2012).

He is associated professor of optometry and contact lenses since 2005 at University of Murcia. He also combines his teaching activity with the direction of the specialty contact lens fitting section at the CUVI University Eye Clinic.

He is a member of the CIVIUM research group, which is specialized in accommodation and its loss with age, myopia control, optical aberration and its compensation or induction with contact lenses and new devices.

He is actually finishing his Phd about multifocal scleral lenses and his relationship with high order aberrations.

He works in private practice in òptica ALCÓN, reference clinic for scleral lens fitting, orthokeratology and myopia control. He is CEO of www.lentesesclerales.com

Speaker at international conferences and meetings, he gives training courses to opticians, optometrists, contactologists, ophthalmologists and professionals related to vision wherever a new and different approach to contactology is needed.

Facebook: https://www.facebook.com/diegolopezalcon

Twitter: @lenteescleral

Linkedin: www.linkedin.com/in/lentesesclerales

Blog: www.lentesesclerales.com

Resum de Ponència: Evidència científica del control de la miopia amb lent de contacte.

La miopia és un defecte refractiu ocular que produeix visió borrosa en distàncies llunyanes. La causa més freqüent és deguda a un elongamiento excessiu de l'eix anteroposterior. Els nivells de miopia, tant en quantitat com en incidència, estan augmentant de forma alarmant. Segons un estudi realitzat per Brian Holden, l'any 2050 la meitat de la població mundial serà miope. ¿Podem fer alguna cosa perquè la miopia no progresse? L'evidència científica ha demostrat que l'ús de lents de contacte pot disminuir la progressió de la miopia. En aquesta ponència s'exposarà aquesta evidència i els tipus de lents de contacte existent que poden influir de forma activa en el desenvolupament de la miopia, així com els fonaments teòrics en els quals es basa aquesta tècnica especialitzada de contactologia.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464