Saltar apartados

RAUL MONTALBAN LLAMUSI

Currículum

 

Raúl Montalbán Llamusí, és Graduat en Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant;  Màster en Optometria avançada i ciències de la visió en 2009 i va aconseguir el grau de Doctor per la Universitat d'Alacant en 2013. Amb més de 15 anys en l'àmbit de l'optometria clínica, en l'actualitat desenvolupa la seua activitat diària principalment en l'àrea de la cirurgia refractiva de Clínica Baviera d'Alacant. A més col·labora en altres unitats de la pròpia clínica com són la Unitat de retina i la Unitat d'oftalmologia  pediàtrica i estrabisme. Ha participat i publicat diversos articles científics la majoria relacionats amb la cirurgia refractiva. En l'àmbit de la cooperació internacional ha participat en diverses campanyes humanitàries quirúrgiques per a eradicar la ceguesa amb l'ONG per al desenvolupament Visió Sense Fronteres.

 

 

 

El Dr Jaime Javaloy Estañ és director mèdic de Clínica Baviera Alacant i exerceix en l'actualitat la seua labor assistencial  en  el Departament de Cirurgia Refractiva i Segment Anterior d'aquest centre. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, té el grau acadèmic de Doctor en Medicina, ha treballat com a Professor Associat d'Oftalmologia en la Universitat Miguel Hernández i col·labora en l'actualitat com a professor del master d'oftalmologia de la Universitat CEU Cardenal Herrera. Ha desenvolupat tasques de Recerca i en la Divisió d'Oftalmologia de la Universitat Miguel Hernández dirigint diverses tesis doctorals i publicant més de noranta articles i vint-i-cinc capítols de llibres en l'àmbit de la Recerca Clínica en Oftalmologia. Ha participat i coordinat més de vint projectes d'ajuda humanitària a països en vies de desenvolupament des de 1996.

 

 

 

 

 

 

Esperanza Sala Pomares, és Diplomada Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant en any 2001;   Amb més de 14  anys en l'àmbit de l'optometria clínica, en l'actualitat desenvolupa la seua activitat diària principalment en l'àrea de la cirurgia refractiva de la Unitat de Retina de Clínica Baviera d'Alacant. A més col·labora en altres unitats de la pròpia clínica.

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb 30 anys d'experiència i formació optomètrica a més de Membre de l'Acadèmia Americana d'Optometria, és autora de diferents articles en revistes científiques internacionals.  En 2011 Isabel obté el títol de Dr.  en  Optometria i Salut Pública per la Universitat de València. És fundadora en 1999 i Presidenta de l'ONG Visió Sense Fronteres que en l'actualitat ha realitzat més de 40 projectes internacionals per a la Prevenció de la Ceguesa en diferents països (Burkina Faso, Namíbia, Cuba, Moçambic…).  En l'actualitat combina activitats de cooperació internacional i docència amb l'empresa al capdavant d'Òptica Signes a Calp.

 

 

 

 

Resum de Ponència: Accions de cooperació internacional per al desenvolupament visual.

L'Organització Mundial de la Salut en 2018 (OMS) ha estimat que les principals causes de Visió Deficient en el món són els errors de refracció no corregits i les catataras amb una clara major prevalença en països amb rendes per càpita mes baixes.  A més i malgrat que a Occident ens resulte sorprenent,  les cataractes són la primera causa de ceguesa en el món. L'OMS calcula que ha d'haver-hi uns 40 milions de persones cegues per cataractes en el món així com uns 250 milions de disminuïts visuals per aquesta malaltia ocular. Amb aquestes dades i reconeixent l'OMS que tant els problemes refractius no corregits com les cataractes són considerats com a evitables en un 80% dels casos ens plantegem la següent   pregunta: ¿Com alleujar aquests problema visuals des de l'àmbit optomètric i oftalmológico per a poder millorar la qualitat de vida de tants milions de persones?

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464