Saltar apartados

Alfredo Vega Estrada

CURRÍCULUM

El Dr. Alfredo Vega Estrada està al capdavant de la Unitat Especialitzada en Queratocono de VISSUM Alacant. És especialista en Oftalmologia per la Universitat Central de Veneçuela. Des de 2010 desenvolupa el seu treball clínic i de recerca en el Departament de R+D+i de VISSUM Corporació Oftalmológica, i està especialitzat en Cirurgia del Segment Anterior i Cirurgia Refractiva. Actualment és col·laborador honorífic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, on desenvolupa la seua tesi doctoral. Autor de diverses publicacions de recerca i capítols de llibres, relacionats amb les seues especialitats quirúrgiques, ha presentat nombroses ponències en congressos nacionals i internacionals.

 

 

 

Resumeixen Ponència: "Queratocono: noves perspectives diagnòstiques i terapèutiques d'una malaltia no tan rara"

El queratocono és la patologia ectásica corneal més freqüent, la qual es caracteritza per un adelgazamiento progressiu de l'estroma corneal, la qual cosa comporta a alteracions morfològiques del teixit i en conseqüència a un impacte negatiu sobre la funció visual del pacient. Durant l'última dècada, l'implant de segments d'anells intracorneales (ICRS) i el cross-linking del col·làgen corneal (CXL), són tècniques quirúrgiques que s'han utilitzat per al tractament d'aquesta patologia. L'implant d'ICRS ha demostrat ser una tècnica eficaç en el moldeamiento de la cornea quan es prenen en compte classificacions antigues basades en la morfologia i no en la funció visual del pacient. D'altra banda, resultats clínics han provat l'eficàcia que té el CXL a detenir la progressió de la malaltia, no obstant açò és un procediment llarg i enutjós tant per al pacient com per al cirurgià. En la present comunicació, s'analitzarà l'efecte a llarg termini de l'implant d'ICRS, així com, l'avaluació dels resultats prenent en compte una classificació basada en la funció visual i en nous paràmetres diagnòstics. Addicionalment, es donaran a conèixer noves tècniques de cross-linking del col·làgen corneal utilitzant nanotecnologia.

 

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464