Saltar apartados

Begoña Gacimartin Garcia

CURRÍCULUM

Begoña Garcia Martin

Directora del Curs d'Expert en Optometria Geriátrica i Baixa visió en la UEM de Madrid. És Professora Titular d'Optometria Geriátrica i Baixa visió en la Universitat Europea de Madrid, Codirectora del departament de formació en la Clínica Oftalmológica Orduna de Madrid i Directora del departament de Baixa visió d'Ulloa Òptic.

És Diplomada en Òptica per la UCM de Madrid, Diplomada en Òptica i Optometria per la Universitat de Granada, Especialista en Baixa visió, Experta Universitària en Mètodes i Tècniques Avançades d'Exploració en la visió. UCM de Madrid, Experta Universitària en visió i seguretat vial. UCM de Madrid. A més, posseeix el Màster en Optometria i Recerca pel Pennsylvania College of Optometry, el Màster Universitari en Optometria Clínica per la Universitat Europea de Madrid. Actualment està realitzant el doctorand en Ciències de la visió (previst primer semestre 2015).

L'activitat professional està enfocada en la docència de l'optometria geriátrica, baixa visió, optometria clínica i tècniques de diagnòstic per imatge tant en la Universitat com a títol privat i a l'avaluació i rehabilitació optomètrica dels pacients de Baixa visió.

Resum del Curs: Iniciació a la baixa visió

La Baixa visió és la disminució de l'Agudesa visual o del Camp visual que incapacita per a la realització de les tasques de la vida diària (OMS, 1992); perquè existisca baixa visió l'Agudesa serà igual o menor a 20/60 i el camp igual o menor a 10º; l'afectació és bilateral, i ha d'existir una resta visual útil. No es pot corregir mitjançant solucions optomètriques convencionals, tractaments mèdics o quirúrgics i provoca una disminució del rendiment visual, pèrdua d'independència personal i un gran impacte emocional. És susceptible de produir alteració de la visió central, com en la DMAE, per exemple, o de la retina perifèrica, com en el glaucoma o en la retinosis pigmentaria; l'afectació de la funció visual serà molt diferent i implicarà a altres aspectes de la funció visual, com la visió al color, la sensibilitat al contrast, etc.

L'abordatge de la baixa visió és multidisciplinària i requereix de la labor coordinada de diferents professionals, ens iniciarem en la labor optomètrica. És una subespecialidad, en la qual l'ÒPTIC-OPTOMETRISTA ocupa un paper essencial com a agent d'atenció primària especialitzat en l'EXAMEN VISUAL i la PRESCRIPCIÓ d'ajudes.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464