Saltar apartados

Bibiana Urbina

CURRÍCULUM

Llicenciada en Optometría en Universitat de la Salle, Bogotà, Colòmbia.Posseeix la titulació homologada d'Optico-optometristas Experiència com optometrista a Espanya durant 4 anys en una cadena d'òptiques d'àmbit nacional i en una clínica oftalmológica. Des de 2011 ocupa el lloc de responsable comercial zona Alce J&J Vision Care, posat en el qual es responsabilitza entre altres tasques de la formació i educació de professionals de la visió.

 

 

 

Resumeixen Ponència: %u201CLents de Contacte i filtre UV%u201D

La xarrada pretén donar les raons principals per les quals el professional de la visió hauria d'entaular una conversa sobre la protecció ocular enfront de l'ultraviolat.

La radiació ultraviolada és coneguda especialment per l'impacte que té sobre la pell. No obstant açò, quan ens referim als ulls, el desconeixement dels efectes nocius de l'UV sobre les estructures oculars és molt major entre la població.

La radiació UV pot estar implicada en patogénesis ocular implicant teixits que van des de la superfície ocular, l'interior de l'ull i arriben fins i tot la retina. La patogénesis ocular relacionada amb la radiació ultraviolada rep el nom d'Oftalmoheliosis.

L'exposició a l'UV entre ulls i pell difereix en alguns aspectes. Recents estudis realitzats a Japó han demostrat que la major exposició UV en els ulls es dóna a diferents hores que la pell, per la qual cosa és important protecció ocular durant tot el dia i independentment de la climatologia.

Amb l'augment de l'esperança de vida, la prevenció adquireix gran rellevància i està en mans del professional de la visió entaular una conversa sobre els beneficis d'una adequada protecció enfront de l'UV per als ulls. Aquesta protecció ideal combina un barret d'ala ampla, unes ulleres de sol envolupants i unes lents de contacte amb filtre ultraviolat. Aquesta recomanació serà ben percebuda pels seus pacients i ajudarà a mantenir la seua bona imatge professional.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464