Saltar apartados

Celia Sánchez Ramos

CURRÍCULUM

És Doctora en Medicina Preventiva i Salut Pública per la Universitat Complutense de Madrid i Doctora en Ciències de la Visió per la Universitat Europea de Madrid. Llicenciada en Farmàcia i Diplomada en Òptica i Optometria. En 2012 ha sigut investida "Doctora Honoris causa" per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo pel seu suport a la translació del coneixement científic a la societat.

És Professora de la Universitat Complutense de Madrid des de 1986 impartint docència en Estudi de Grau, Màster, Doctorat i Formació Contínua. És Directora del Departament d'Òptica II: Optometria i Visió i Fundadora i Investigadora del Laboratori de Neuro-Computació i Neuro-Robòtica. Des de fa 26 anys lidera Projectes de Recerca Institucionals i Privats, nacionals i internacionals. Les seues recerques se centren en el camp de la neurodegeneración, prevenció i protecció del sistema visual i el processament del senyal visual.

És Inventora de 13 famílies de patents (448 registres de patents) relacionades amb la Neuroprotección Retiniana, la Biometria Ocular i la Seguretat Vial. És Fundadora de les empreses Spin-off de base tecnològica "Alta Eficàcia Tecnologia" i "Factoria R+D".

L'any 2009 va ser nomenada Millor Inventora Internacional per l'Organització de Nacions Unides (ONU) i en 2010 va obtenir el Gran Premi a la Millor Invenció Internacional.

Les troballes de les seues recerques han sigut publicats en llibres, capítols i articles científics de la seua àrea de coneixement. Participa en Congressos, Simposis, Reunions Científiques i dicta conferències a tot el món des de fa 25 anys.

Resumeixen Ponència: %u201CNoves lents de contacte per a fotoprotección en prevenció de la DMAE%u201D

¿Podem els professionals de la visió reforçar, de forma artificial, les defenses fisiològiques oculars per a cuidar la salut visual?

La llum, necessària per a la visió, pot produir efectes tòxics sobre el sistema visual. Els danys produïts per l'ultraviolat i l'infraroig són ben coneguts per tots; no obstant açò, encara que ja en 1965, Noell va descriure els efectes nocius que la llum violeta i blava produeix sobre la retina, fins ara no s'ha aprofundit en l'estudi de sistemes de protecció contra la llum.

El sistema visual, de forma fisiològica, protegeix la retina mitjançant tres mecanismes: cromóforos grocs del cristal·lí, absència de cons S i pigment macular, no obstant açò aquest procés natural d'autodefensa s'afebleix per l'envelliment, produint un augment del risc de degeneració retiniana. Si a aquest fet s'afig que la tecnologia actual (tablets, smartphones, ordinadors i televisors) obliga a mirar directament una pantalla emissora de llum, de forma massiva i continuada, el risc de danys oculars pot augmentar de forma exponencial.

La intervenció dels experts en visió és imprescindible per a evitar la deterioració ocular, aportant la seua experiència i convertint-se en agents actius per a la prevenció de danys visuals. En aquesta ponència es presenta, per primera vegada a nivell mundial, les lents de contacte per a fotoprotección en prevenció de la DMAE que incorporen l'absorció convenient de longituds d'ona curta per a preservar el sistema visual de l'excés de llum al que estem sotmesos.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464