Saltar apartados

David P. Piñero Llorens

CURRÍCULUM

David Pinero 1

Doctor per la Universitat d'Alacant en 2010, Graduat en Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant, Llicenciat en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya i Especialista Universitari en Optometria Pre i Postquirúrgica per la Universitat de Valladolid. En l'actualitat és professor Associat del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d'Alacant, responsable de la Unitat de Recerca d'OFTALMAR (Hospital Internacional Medimar, Alacant), coordinador científic de la Fundació per a la Qualitat Visual (FUNCAVIS), director tècnic de l'empresa de serveis científics IPASS i editor associat de diverses revistes científiques (Journal of Optometry, BMC Ophthalmology i Journal of Ophthalmology). Al seu torn, és autor de més d'un centenar d'articles científics en revistes impactades.

 

 

Resumeixen Ponència: "Avanços en la caracterització de la biomecànica corneal"

La caracterització biomecànica de la còrnia en la pràctica clínica ha aconseguit una gran popularitat en els últims temps a causa de la rellevància del seu estudi per a comprendre certs canvis corneales després d'una gran varietat de cirurgies oftalmológicas així com l'evolució i pronòstic de certes patologies. Fins avui, pocs són els dispositius que permeten la caracterització de les propietats biomecàniques de la còrnia in-viu, existint una evidència científica no gaire extensa que corrobora la correlació entre propietats biomecàniques de la còrnia i paràmetres topogràfics i aberrométricos, especialment en l'àmbit de la patologia ectásica. Específicament, aquests estudis han sigut dut a terme amb els dispositius Ocular Response Analyzer (ORA) (Reichert, Buffalo, NY, USA) i Corvis ST (Oculus). L'objectiu de la xarrada és mostrar l'evidència d'utilitat clínica d'aquests dispositius, així com amb la incipient tècnica de microscòpia òptica de Brillouin i altres tècniques en desenvolupament.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464