Saltar apartados

Diana Bravo

CURRÍCULUM

Diana BravoDiplomada en Òptica i Optometria per la Universitat Complutense de Madrid. Posseeix el Màster en Optometria i Teràpia Visual pel Centre d'Optometria Internacional (COI) de Madrid i el Màster Universitari en Rehabilitació Visual per la Universitat de Valladolid, (IOBA).

Actualment exerceix la seua activitat professional com a directora de l'empresa eDiagnostic Oftalmologia, del grup eDiagnostic, des de l'any 2010. La seua àrea professional se centra en la coordinació de projectes relacionats amb la telemedicina en la divisió d'oftalmologia. Entre els projectes destacats figura la col·laboració en el projecte de Teleoftalmología en Atenció Primària del SACYL (Salut de Castella i Lleó), l'objecte de la qual és avaluar el cost/eficàcia de l'aplicació de la teleoftalmología per al control de RD (retinopatia diabètica); així com el projecte de Xarxa de Centres Acreditats, formada actualment per més de 50 centres òptics, per a fomentar la importància de les revisions oculars periòdiques i detectar precoçment malalties oculars de gran transcendència sociosanitària.

Subratllar el projecte de recerca ePredice, que es desenvolupa en el marc de convocatòries del Setè Programa Marque de la UE. eD Oftalmologia, en col·laboració amb el IOBA (Institut Universitari d'Oftalmobiología Aplicada), és responsable de l'avaluació d'endpoints microvasculares retinianos, aportant la plataforma tecnològica per a la transferència de retinografías.

Resumeixen Ponència: "Aplicació del telediagnóstico en la pràctica optomètrica"

Amb la comunicació proposada es realitzarà un acostament sobre les noves formes d'assistència sanitària en l'especialitat d'oftalmologia, utilitzant procediments de telemedicina. Mitjançant la telemedicina aplicada a l'atenció oftalmológica, els òptics optometristas poden comptar amb una eina de recolze en el maneig clínic dels seus pacients, que es beneficien així d'una atenció més integral. S'analitzarà el paper de l'òptic optometrista en les campanyes de prevenció de ceguesa i en la creació d'un circuit que permeta una atenció especialitzada del pacient amb patologia oftàlmica.

Un altre dels objectius és oferir una actualització de les principals patologies a diagnosticar i la importància de les labors de detecció precoç. Es posarà especial atenció en la identificació de les principals causes de ceguesa a Espanya. Així mateix, es farà una revisió dels protocols que optimitzen el procés de captura d'imatges i que garanteixen la qualitat del procés assistencial utilitzant tècniques de teleoftalmología.Finalment, s'exposaran casos clínics d'èxit d'aplicació de tècniques de telediagnóstico, la qual cosa permetrà reflexionar sobre les oportunitats de millora que suposa l'aplicació de la teleoftalmología en la pràctica professional de l'optometria.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464