Saltar apartados

Enrique Chipont

CURRÍCULUM

Llicenciat en Medicina per la Universitat d'Alacant amb Excel·lent, és Doctor Cum Laude en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València i 2º Premi Nacional "Chibret "de Tesi Doctoral 1992. És Especialista en Oftalmologia via MIR en Hospital Universitari la Fe de València i Especialista en Oftalmologia Pediàtrica i Estrabisme. També va rebre formació especialitzada en Great Ormond Hospital for Children (Londres) i Walton Hospital (Liverpool). Actualment és Professor Col·laborador de la Universitat d'Alacant.

Posseeix 29 publicacions en revistes internacionals i 48 en revistes nacionals i ha col·laborat en llibres nacionals i internacionals. Ha sigut ponent en nombrosos congressos nacionals i internacionals i és autor de diversos llibres, entre ells, "Manual Oftalmológico per a pares i educadors".

Exerceix com a Director de cursos d'actualització anuals d'oftalmologia per a pediatres, Director de cursos d'actualització anuals per a optometristas en col·laboració amb la Universitat d'Alacant. I actualment és membre de la Societat Americana d'Oftalmologia Pediàtrica i Estrabisme, membre de la Societat Europea d'Estrabología, membre de la Societat Espanyola d'Oftalmologia i Primer Vocal de la Junta Directiva de la Societat Oftalmológica de la Comunitat Valenciana.

Resum del Curs: "Prevenció i tractament de patologies oculars en la infància"

La realització d'aquest curs consistirà en la presentació de la patologia oftalmológica infantil més freqüent, i aquella que es presenta en serveis d'urgència de pediatria.

Basat fonamentalment en la presentació d'iconografia que abastarà aquelles patologies més freqüents. Un gran nombre de diapositives clíniques de fàcil interpretació sobre les quals es debatran diagnòstics i tractaments. La imatge és el vehicle fonamental per a l'aprenentatge en el diagnòstic de la patologia ocular. La major part dels diagnòstics en aquest territori poden realitzar-se mitjançant la inspecció i l'exploració clínica amb mitjans a l'abast de la majoria dels assistents.

1.- Segment anterior. EXPLORACIÓ DE L'ULL ROJO. Es valorarà bàsicament la patologia de còrnia, conjuntiva i analitzarem la via pupil·lar. L'ús de col·liris, tan problemàtic en alguns cercles pediàtrics serà tema de debat i es donaran les pautes d'administració més segures en la consulta del pediatre davant els quadres més freqüents (anestèsics, antibiòtics, corticoides...)

2.- Motilidad Ocular: ESTRABISME Si ben l'estrabisme no constitueix una patologia freqüent en els serveis d'Urgències pediàtriques, la valoració d'aquesta patologia es fa indispensable en situacions molt importants. L'estrabisme essencial, ha de saber reconèixer-se i diferenciar-se d'aquell de causa paralítica. Un bon diagnòstic pediàtric de l'estrabisme pot ser crucial en traumatismes facials i orbitarios, així com en les fases inicials de lesions intracraneales postraumáticas o neoplásicas

 

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464