Saltar apartados

Francisco Lara Lacarcel

CURRÍCULUM

Francisco Lara

Diplomat en Òptica i Optometria des de 1982 (Universitat Complutense de Madrid). Director Tècnic i propietari d'Òptica Lara (Múrcia). Grau en Òptica i Optometria (Universitat de Múrcia). Setembre 2012. Màster en Recerca en Ciències de la Visió. Julio 2012. Professor associat de la Diplomatura i en l'actualitat Grau d'Òptica i Optometria de la Universitat de Múrcia des de 1994. Membre del Grup de Recerca en Ciències de la Visió de la Universitat de Múrcia. (CIVIUM). Responsable de la Secció de Visió Binocular de la Clínica Universitària de Visió Integral de la Universitat de Múrcia (CUVI). Secretari de la Clínica Universitària de Visió Integral de la Universitat de Múrcia (CUVI). Codirector del Curs de Visió de la Universitat del Mar de la Universitat de Múrcia.

 

 

Resumeixen Ponència: "Nous tractaments per a l'ambliopia"

L'ambliopia és una condició que afecta a l'1-3% de la població en la qual està reduïda la funció visual en un, o rarament tots dos ulls, amb la millor correcció òptica i sense patologia. El concepte %u201Calteració de la funció visual%u201D és interessant ja que en l'ambliopia, encara que el primer signe és la disminució d'AV, aquesta és la punta de l'iceberg d'una síndrome en el qual estan afectats la sensibilitat al contrast, fixació, acomodació, motilidad ocular i reconeixement de formes. El tractament ha d'encaminar-se no solament a millorar l'AV, sinó cap a tots els factors que conformen la %u201Cfunció visual%u201D.

En el tractament de les disfuncions visuals existeixen dogmes que són difícils de discutir i canviar. Dogmes que en les ambliopies fonamentalment es refereixen al tractament: prescripció, edat a la qual s'ha de començar, edat fins a quan és possible, temps d'oclusió. Hem de preguntar-nos fins a on aqueixos dogmes són certs i si s'ha de canviar el punt de vista sobre certes coses amb la finalitat de millorar la nostra labor. No oblidem que la fi última en el tractament de les disfuncions binoculars és recuperar, en la mesura del possible, la binocularidad.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464