Saltar apartados

Jose I Belda Sanchis

CURRÍCULUM

Oftalmólogo, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat d'Alacant. En l'actualitat, treballa com oftalmólogo especialista en Glaucoma, Cirurgia Refractiva i cataractes del Departament de Glaucoma en OFTALICA, CLINICA OFTALMOLÓGICA des de febrer 2012 sent a més, Cap de Servei d'Oftalmologia de l'Hospital de Torrevella des de setembre 2006. És especialista via MIR d'Oftalmologia en l'Hospital Universitari La Fe de València, Doctorat Cum Laude per la Universitat de València, Master en Adreça de Serveis Integrats de Salut per ESADE (Barcelona) i autor i coautor de més de 50 publicacions científiques nacionals i internacionals. Ha realitzat estades formatives en diversos centres de prestigi internacionals com el Bascom Palmer Eye Institute (Miami), el Moorfields Eye Hospital (Londres) o l'Hospital per a la prevenció de la Ceguesa (Mexico DF). Participa en diversos assajos clínics internacionals i col·labora en el desenvolupament de noves tècniques i implants per al tractament quirúrgic del glaucoma. També ha col·laborat amb Metges del Món en campanyes quirúrgiques en els campaments de refugiats del Sahara.

 

 

Resumeixen Ponència: %u201CCirurgia refractiva i glaucoma: ¿Compatibles?%u201D

La cirurgia refractiva ha sigut en l'última dècada la subespecialidad que més ha crescut dins de l'oftalmologia, hagut de fonamentalment a la gran prevalença dels defectes de refracció i als bons resultats obtinguts amb les noves tècniques de cirurgia refractiva. El LASIK és el procediment més freqüent, i Espanya és, després d'EUA, el país on es realitzen més procediments refractius, sent la majoria d'ells entre els 20 i els 40 anys d'edat. El glaucoma és també una malaltia freqüent i potencialment limitant, la prevalença de la qual ve a ser de 2%, sent creixent aquesta xifra amb l'edat.

Si tenim en compte que a Espanya es realitzen al voltant de 300.000 procediments quirúrgics amb finalitat refractiva a l'any, en els últims 6 anys s'haurien intervingut 1.800.000 ulls, dels quals s'estimaria que uns 36.000 ulls patiran glaucoma en els pròxims anys (incidència 6.000 ulls/any). Açò ens fa pensar que els casos de glaucoma en pacients intervinguts són tan sols la punta de l'iceberg del total de glaucomes d'aquest tipus als quals ens haurem d'enfrontar en un futur pròxim.

En aquesta xarrada s'abordaran els diferents problemes relacionats entre el glaucoma i la cirurgia refractiva.

 

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464