Saltar apartados

Juan Carlos Ondategui Parra

CURRÍCULUM

Juan Carlos Ondategui 1

És professor del Departament d'Òptica i Optometria de la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor titular de la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa. Diplomat en Òptica per la Universitat Politècnica de Catalunya (1990). També posseeix el Master en Optometria Avançada i Ciències de la Visió per la Universitat de València (2001), el Master en Salut Publica per la Universitat Pompeu Fabra (2006-2008) i és estudiant de programa de doctorat en Enginyeria Òptica.

L'activitat acadèmica ha estat relacionada amb diverses matèries dins de l'Optometria i Contactologia Clínica: Binocular Visió i Teràpia Visual, Optometria i Contactologia Clínica, Tècniques especials d'avaluació de la Funció Visual, Optometria Geriátrica ySalud Pública i Epidemiologia.

És responsable de la Unitat d'Atenció Primària del Centre Universitari de la Visió - CUV (UPC), membre de la Unitat de Lents de Contacte del CUV, membre de la Unitat de Proves Especials del CUV i membre de la Unitat de Poblacions Especials i Optometria Geriátrica del CUV.

 

Resumeixen Ponència: "ontrol de la progressió de les alteracions glaucomatosas"

Actualment es defineix glaucoma quan existeix una progressió en la deterioració de les estructures fisiològiques o una pèrdua progressiva en les funcions visuals del pacient. Les àrees clàssiques d'exploració en el glaucoma se centren en la valoració de la pressió intraocular (PIO), valoració de l'anell neuroretiniano (AN), valoració de la capa de fibres nervioses i valoració del camp visual. La PIO és el principal factor de risc en glaucoma i per al seu monitoratge s'ha de tenir en compte no solament l'espessor corneal sinó les variacions de la biomecànica corneal.

La valoració de l'AN permet detectar l'estrès o sofriment de les estructures, però presenta importants limitacions en el monitoratge en funció de cada observador. L'ús de sistemes computerizados que permeten mesurar i valorar per diferents estratègies l'AN mostren informació molt detallada de les estructures fisiològiques i de la seua variació en el temps.

La valoració de la funció de sensibilitat del camp visual requereix d'algortimos de progressió que informen si els canvis en detectats en el temps són significatius de progressió o són fruit d'errors en el mesurament sistemàtic d'aquesta funció visual.

 

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464