Saltar apartados

Mercedes Basulto

CURRÍCULUM

Mercedes Basulto 1Va iniciar en 1988 els seus primers treballs en òptica com a venedora per a una cadena nacional. Posteriorment en 1993 va realitzar les pràctiques en l'Hospital infantil Sant Joan de Déu de Barcelona, en el departament d'oftalmologia amb Dr. Arumí, obtenint en de Julio 1994 la Diplomatura en Òptica i Optometria per la Universitat Politècnica de Catalunya, realitzant el treball de finalització de diplomatura: Colonització Fúngica en lents de contacte d'ús continuat.

A l'octubre 1994 va treballar com a encarregada d'una òptica en Barcelona.en 1998 va treballar d'encarregada del departament de contactologia en un grup d'òptiques. Posteriorment en 2004 va passar a ser formadora i assessora en l'elecció de lents i muntures en una multinacional espanyola de lents oftàlmiques, muntures i instruments, en el departament de relacions professionals. Des de fa 7 anys treballa en Essilor, en l'Institut Varilux realitzant formació tècnica de producte i vendes als professionals de la visió.

En 1995 va realitzar cursos de Visió Binocular i Entrenament Visual en el Centre d'Especialització Optomètrica de Madrid amb la Dra. Mº Jesús Esquerre, l'any 2000 cursos d'especialització en Fisiopatologia Ocular en la Fundació Politècnica de Catalunya, en el 2001 Master en Ciències de la Visió en la Universitat de València i en el 2011obtuovo la Diplomatura en Visió Geriátrica en Universitat de València.

Resum del Curs: Presa de mesures de lents oftàlmiques amb instruments digitals

En aquest curs aprendrem de manera pràctica a prendre les mesures de les lents respecte a l'usuari i la muntura, amb l'instrument de mesura amb càmeres de vídeo més avançat del mercat (Visioffice) i amb altres instruments digitals (M'eye fit). Descobrirem per què és tan important prendre correctament aquestes mesures per a la bona adaptació a les lents per part de l'usuari. Es realitzarà una valoració de la fiabilitat de les mesures preses: distàncies nasopupilares, angle pantoscópico, envolupant, altures, centres de rotació,....També comprovarem que una presa de mesures exhaustiva ens assegura una correcta adaptació de les lents, sobretot de les lents progressives, però també en les lents monofocales. Es realitzaran casos pràctics i s'aprendrà a valorar els efectes prismàtics induïts; diferenciarem els casos en els quals hem de demanar lents amb paràmetres especials obligatòriament si volem que el nostre usuari porte la millor solució a les seues necessitats o podem adaptar lents amb paràmetres estàndard.

L'ús d'instruments digitals és cada vegada més important en el nostre dia a dia, no solament hem de saber prendre'ls de manera correcta sinó també de manera eficient.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464