Saltar apartados

Pedro Tañá Rivero

CURRÍCULUM

Pedro Taña

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, va realitzar l'Especialitat d'Oftalmologia via MIR en 1989 en l'Hospital General Universitari d'Alacant, on va ser mèdic Adjunt durant més de 10 anys. Doctor en Medicina des de 1995 per la Universitat d'Alacant, amb la qualificació d'Apte Cum Laude Premi Extraordinari (amb la tesi titulada "Influència de la Capsulotomía i factors biomecánicos en la posició de les lents intraoculares en el sac capsular del cristal·lí. Estudi clínic i experimental". Alacant, 8 d'abril de 1995. Director: Prof. Dr. José Belmonte Martínez). Autor de més de 25 Publicacions científiques, amb 4 Premis en diferents Congressos, participa anualment des de fa més de 15 anys com Panelista en Congressos Nacionals i Internacionals.

Director mèdic i responsable d'OFTALVIST (Societat participada majoritàriament per ASISA) des de 2002 on es realitzen més de 9.000 cirurgies a l'any, on coordina i supervisa la cirurgia del segment anterior, i realitza més del 50% dels processos de cirurgia refractiva corneal, i més del 25% de la cirurgia Premium sobre el cristal·lí. Metge Adjunt del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital General d'Alacant SVS, des de l'1 de Gener de 1993 fins a Octubre de 2003, amb plaça en propietat, actualment en excedència voluntària. També ha participat en la Reunió General de Grup Nominal com a expert, en el tema: "Intervencions sobre cristal·lí", convocada per la Conselleria de Sanitat i Consum, de la Generalitat Valenciana, el 28 de novembre de 1994. Ha sigut membre de la Comissió de SIDA, entre Gener de 1991 i Desembre de 1993 i de la Comissió d'Històries Clíniques Hospitalàries de l'HGUA, des de Gener de 1995 fins a 2001.

 

Resumeixen Ponència: "Noves tècniques en cirurgia oftalmológica amb làser de femtosegundo"

El Relex Smile és una nova tècnica de Cirurgia Refractiva corneal que consisteix en el tallat intraestomal amb làser de Femtosegundo (Visumax, Zeiss) d'un lentículo de la graduació de l'ull del pacient, sense afectació de l'epiteli ni de la membrana de Bowman. En preservar la superfície ocular, evita la hipoestasia i l'ull sec propis de la tècnica de Lasik, a més de millorar la biomecànica corneal, estant especialment indicat en pacients miopes, amb astigmatisme mitjà / baix, esportistes (nul·la possibilitat de desplaçament del Flap perquè no existeix), i pacients amb poca lagrima. Els làsers de Femtosegundo dels quals en Oftalvist vam ser pioners a Espanya en comprar el primer làser de Femtosegundo, Intralase (AMO) en 2004, tenen una precisió de 1micra (500 vegades més que els làsers excímeros), i permet tractar a través de mitjans transparents la còrnia o el cristal·lí, sent en l'actualitat la referència en Cirurgia de Cataractes o Refractiva Corneal. Són l'última revolució en cirurgia ocular. Amb resultats precisos i predictibles, el Smile, és la tècnica de futur que manté millor la integritat corneal i ocular.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464