Saltar apartados

Rafael J. Pérez Cambrodi

CURRÍCULUM

Rafael Perez Cambrodi

Doctor en Optometria i Ciències de la Visió per la Universitat de València, amb la nota en la Tesi doctoral "Cum Laude". Posseeix el Màster en Optometria Clínica i Recerca (UEM), el Bachelor of Sciences in Optometry (New England College of Optometry. Boston. USA). És Diplomat en Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant i Llicenciat en Història per la Universitat d'Alacant.

Actualment és Responsable de la unitat d'Optometria d'Oftalmar (Departament d'Oftalmologia) en l'Hospital Internacional Medimar d'Alacant des de 1996, és Coordinador clínic de FUNCAVIS (Fundació per a la Qualitat Visual).

Ha sigut Professor Associat del departament d'Òptica de la Universitat de València des de 2005 a 2010, Actualment és Professor Col·laborador en diversos cursos de postgrau i títols propis de la Universitat de València i Murcia.

Té 32 publicacions en revistes nacionals i internacionals indexades i amb índex d'impacte. Nombroses publicacions divulgatives, nombroses comunicacions orals i en panell en congressos nacionals i internacionals sobre Optometria i Oftalmologia. A més és revisor de diverses revistes nacionals i internacionals. Actualment és col·laborador en el projecte europeu de recerca POPCORN finançat per la UE en el VII programa marque per a Pimes.

 

Resumeixen Ponència: "Criteris de refracció en pacients implantats amb lents intraoculares multifocales"

El desenvolupament de noves lents intraoculares, cada vegada més sofisticades i amb un perfil personalitzat, l'evolució en la tècnica quirúrgica i la indicació cada vegada més primerenca de l'extracció de la cataracta, han transformat el propòsit d'aquesta cirurgia. Un dels objectius primordials és ara proporcionar una parcial o completa independència funcional després de la cirurgia. Per a aconseguir aquesta situació cada vegada es defineixen amb major precisió els criteris d'idoneïtat dels pacients i es minimitzen les fonts d'error de les variables a través de biometries més exactes i de fórmules matemàtiques que prediuen el comportament d'una determinada lent. No obstant açò aquest procediment no està exempt de circumstàncies inesperades i sovint els pacients poden referir insatisfacció subjectiva pel fracàs de les seues expectatives, quan no visió reduïda associada a defectes de refracció residuals. L'optometrista ha de conèixer com emprar les tècniques clàssiques de la refracció i quina unes altres incorporar al seu protocol clínic per a enfrontar-se a sistemes òptics complexos com els quals defineixen als diferents tipus de lents intraoculares multifocales, així com valorar amb criteri clínic circumstàncies específiques com el desenvolupament d'OCP o la inestabilitat rotacional.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464