Saltar apartados

Angel Garcia

CURRÍCULUM

Diplomat en òptica i optometria en 1995, Universitat d'Alacant

Adaptació al Grau en òptica i optometria en 2012, Universitat d'Alacant

Master en optometria clínica i visió en 2015, Universitat d'Alacant

Labor en el sector òptic des de 1996 fins a 2003

Experiència clínica:

  • Optometrista en campanyes de salut ocular en la província d'Alacant. Fundació Jorge Va aliar des de 2003 fins a 2006
  • Optometrista de l'Hospital de Torrevella des de 2006, desenvolupant labor professional dins del servei d'Oftalmologia en les àrees de pediatria i glaucoma. Coordinador de centre de diversos estudis clínics multicentricos.

RESUMEIXEN PONÈNCIA: GLAUCOMA. DETECCIÓ I SEGUIMENT OPTOMÈTRIC

El glaucoma constitueix una de les principals causes de ceguesa irreversible en països desenvolupats, sent la segona causa de ceguesa en el món. Es considera una de les patologies més freqüents en consultes oftalmológicas i es creu que menys del 50% dels casos de glaucoma primari d'angle obert estan diagnosticats en els països més desenvolupats. Pel que el diagnòstic precoç constitueix la millor eina per a una ràpida i efectiva pauta de tractament unit a un seguiment estret per part de l'oftalmólogo i l'optometrista.

Un dels principals riscos del desenvolupament del glaucoma és la pressió intraocular (PIO) elevada, per la qual cosa la detecció d'una PIO elevada és el primer pas per a sospitar de la presència de glaucoma. Des d'aquest punt de vista, les campanyes de preses de PIO i els controls d'aquesta en centres òptics contribueixen d'una manera importantíssima a la prevenció.

Referent al seguiment, el treball conjunt oftalmólogo/optometrista durant els últims anys en clíniques oftalmológicas i hospitals aporta un valor afegit per als pacients amb aquesta patologia. Els protocols d'actuació clínica poden ajudar a un millor control i a una identificació precoç de canvis.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464