Saltar apartados

CRISTINA TELLO ELORDI

CURRICULUM

Diplomada en Òptica i Optometria per la Universitat Complutense de Madrid l'any 2000.

PERFIL PROFESSIONAL

Treballa com Optometrista en Oftalvist des de Julio del 2000 fins a l'actualitat. Tant en la consulta d'Oftalmologia com en el Quiròfan manejant els diferents làsers (Excimer, Intralase, Catalys..) i en l'organització.

Participat en diferents estudis multicéntricos de lents intraoculares Tecnis 1, Trifocal tórica, Synfony i d'eficàcia de fàrmacs com el Xalacom.

RESUM DE PONÈNCIA: MANEIG PREOPERATORIO EN LA CIRURGIA DE CATARACTA AMB LÀSER DE FEMTOSEGUNDO

El làser de femtosegundo (Catalys) és una tecnologia làser de femtosegundo que ha suposat la revolució en el procediment quirúrgic de la cataracta.

Amb el làser s'aconsegueix l'estovament del cristal·lí amb el làser facilita enormement la cirurgia, redueix la inflamació i contribueix a accelerar la recuperació visual en el postoperatorio fent que la cirurgia de cataractes siga més senzilla, ràpida, precisa i segura que la cirurgia tradicional manual.

El làser de femtosegundo Catalys li permet al cirurgià dissenyar un tractament absolutament personalitzat, adaptant-se a la forma i la grandària de cada ull. La cirurgia de cataractes es veu beneficiada per la realització d'incisions més precises amb millor control de l'astigmatisme i una millor capsulotomía afavorint un major centrat de la lent intraocular, i una disminució de l'energia d'ultrasons de fins al 90%, la qual cosa comporta menys efectes secundaris i una recuperació més ràpida.

Amb el làser de femtosegundo Catalys aconseguim en el pacient millorar la nostra predicció refractiva deixant a més pacients sense necessitat d'ulleres, augmentant la nostra seguretat i eficàcia amb menys índex de complicacions i una recuperació precoç.

El paper de l'optometrista en la Cirurgia és preparar història Clínica, realitzar i recopilar totes les proves preoperatorias (Biometria, Topografia, OCT màcula, Contaje endotelial%u2026), marcat del pacient, programar el tractament en el làser femtosegundo, selecció i càlcul de la lent intraocular, maneig de l'ORA (Aberrómetro intraoperatorio) i donar el tractament i instruccions postoperatorias al pacient a l'alta.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464