Saltar apartados

Gonzalo Carracedo

CURRÍCULUM

Diplomat en Òptica i Optometria per la Universitat Complutense de Madrid. Master en Òptica, Optometria i Visió per la Universitat Complutense de Madrid. Grau en Òptica i Optometria per la UAX. Doctor amb esment europeu per la Universitat Complutense de Madrid per la tesi %u201Cdinucleotidos com a marcadors moleculars d'ull sec%u201D. Autor de 35 articles científics en revistes internacionals i amb més de 150 comunicacions en congressos, tant nacionals com a internacionals. Premi a la millor comunicació oral en el congrés OPTOM 2014. Membre de la Societat Europea d'Ortoqueratología. Membre del consell editorial de la Revista Panamericana de Lents de Contacte. La seua labor investigadora se centra en la superfície ocular en temes com l'ull sec, queratocono i lents de contacte, amb participació en 14 projectes de recerca. Reviewer de revistes de prestigi com IOVS, Current Eye Research, Journal of Optometry o Journal Pharmacology and Therapeutics. La seua pràctica clínica se centra en l'adaptació de lents de contacte en cornea irregular i ortoqueratología. Professor associat de Clínica Optomètrica en la Universitat Complutense de Madrid (UCM), professor convidat en el Master de Lents de contacte i superfície ocular de la Universitat Europea de Madrid, i assessor científic en Ocupharm Diagnostics SL.

RESUMEIXEN PONÈNCIA: MANEIG CLÍNIC AVANÇAT DE L'ULL SEC

L'ull sec és una malaltia multifactorial de la pel·lícula lagrimal i la superfície ocular que causa símptomes de malestar, trastorns visuals i inestabilitat de la pel·lícula lagrimal amb dany potencial en la superfície ocular. Va acompanyada per un increment en l'osmolaritat de la pel·lícula lagrimal i inflamació de la superfície ocular. El seu diagnòstic i tractament és complex a causa que no existeix una correlació clara entre els símptomes i els signes que presenten els pacients. Es donen casos d'ull sec amb simptomatologia però sense presència de signes ocular i viceversa. Un bon coneixement de la patogénesis de l'ull sec així com de la seua classificació ens ajudara a determinar el tractament més adequat per a aqueix pacient i al seu torn, en el cas que siga necessari, seleccionar la lent de contacte que minimitze o almenys no exacerbe la simptomatologia d'ull sec.

Per tant, aquest curs desenvoluparà el maneig clínic de l'ull sec en funció de la seua classificació i del desencadenant que ho provocaria. Es presentaran nous mètodes de diagnòstic com la citologia d'impressió amb microscòpia confocal o la concentració de nucleòtids.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464