Saltar apartados

José Luis Rodríguez Prats

CURRICULUM

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat d'Alacant i Doctor ( en Medicina per la Universitat de Miguel Hernández.

Activitat assistencial

Especialista en oftalmologia en el Grup Oftalvist (Alacant, Murcia, Benidorm, Albacete). Subespecialidades de: cirurgia refractiva (miopia, hipermetropía i astigmatisme), glaucoma, cataracta, segment anterior i annexos oculars).

Activitat docent

Oftalmólogo en Oftalvist. Professor de classes pràctiques en UAB. Rewiever JCRS. European Board in Ophthalmology. Soci de Mèrit de la Societat Mèdic Quirúrgica d'Alacant. First Prize in Changeling Cases Festival ARI 2008. II Premie Col·legi Oficial de Mèdics Tesi Doctoral 2008. Cap d'Assistents en Institut d'Oftalmologia Barraquer (Barcelona).

Activitat investigadora

La seua activitat investigadora s'ha desenvolupat principalment en recerca clínica de la cirurgia de cataractes, síndrome d'ull sec i malalties i patologia de la llàgrima i en Cirurgia refractiva i de la presbícia.

Publicacions

Autor de 60 publicacions en revistes especialitzades, 31 articles en revistes d'oftalmologia indexades d'alt impacte, 11 llibres i/o capítols d'Oftalmologia, i més de 250 en ponències i conferències internacionals .

Organismes i societats
Pertany a les següents associacions:

  • Societat Espanyola d'Oftalmologia
  • European Society of Cataract and Refractive Surgery
  • Societat Espanyola de Cirurgia Refractiva i Cataracta
  • Membre de l'Institut Barraquer
  • Soci Fundador de la Societat d'Antics Alumnes de l'Institut Barraquer

Àrees d'interès

La seua àrea d'interès se centra en la correcció de la miopia, hipermetropía i astigmatisme mitjançant el làser de femtosegundo (INTRALASE) per a cirurgia refractiva, així com el tractament.

RESUM DE PONÈNCIA: MANEIG PREOPERATORIO EN LA CIRURGIA DE CATARACTA AMB LÀSER DE FEMTOSEGUNDO

El làser de femtosegundo (Catalys) és una tecnologia làser de femtosegundo que ha suposat la revolució en el procediment quirúrgic de la cataracta.

Amb el làser s'aconsegueix l'estovament del cristal·lí amb el làser facilita enormement la cirurgia, redueix la inflamació i contribueix a accelerar la recuperació visual en el postoperatorio fent que la cirurgia de cataractes siga més senzilla, ràpida, precisa i segura que la cirurgia tradicional manual.

El làser de femtosegundo Catalys li permet al cirurgià dissenyar un tractament absolutament personalitzat, adaptant-se a la forma i la grandària de cada ull. La cirurgia de cataractes es veu beneficiada per la realització d'incisions més precises amb millor control de l'astigmatisme i una millor capsulotomía afavorint un major centrat de la lent intraocular, i una disminució de l'energia d'ultrasons de fins al 90%, la qual cosa comporta menys efectes secundaris i una recuperació més ràpida.

Amb el làser de femtosegundo Catalys aconseguim en el pacient millorar la nostra predicció refractiva deixant a més pacients sense necessitat d'ulleres, augmentant la nostra seguretat i eficàcia amb menys índex de complicacions i una recuperació precoç.

El paper de l'optometrista en la Cirurgia és preparar història Clínica, realitzar i recopilar totes les proves preoperatorias (Biometria, Topografia, OCT màcula, Contaje endotelial%u2026), marcat del pacient, programar el tractament en el làser femtosegundo, selecció i càlcul de la lent intraocular, maneig de l'ORA (Aberrómetro intraoperatorio) i donar el tractament i instruccions postoperatorias al pacient a l'alta.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464