Saltar apartados

Marc Biarnés

CURRÍCULUM

Marc Biarnés és diplomat en Òptica i Optometria (Escola Universitària d´Òptica i Optometria de Terrassa, Barcelona), màster en Optometria (Centre d'Especialització Optomètrica, Madrid), màster en Salut Pública (Universitat Pompeu Fabra -UPF-, Barcelona) i doctor en Biomedicina (UPF).

En l'actualitat treballa en l'Institut de la màcula i la retina (Hospital Quirón Teknon, Barcelona) com a epidemiòleg clínic. Ha participat en assajos clínics fases I-IV i és co-investigador de dos projectes europeus, un d'ells destinat al desenvolupament d'un equip híbrid d'òptica adaptativa per a la visualització dels fotorreceptores i de l'aplicació del second harmonic generation per a la visualització de la còrnia (projecte LITE), i el segon per a la identificació dels factors genètics i ambientals que determinen la progressió de les diferents formes de degeneració macular associada a l'edat (EYE-RISK). Té diverses publicacions en revistes d'Optometria i Oftalmologia nacionals i internacionals, com Ophthalmology i IOVS.

Els seus interessos professionals se centren en les tècniques d'imatge del segment posterior, les malalties maculares i en els aspectes metodològics en la recerca clínica.

RESUMEIXEN PONÈNCIA: PRESENT I FUTUR DEL DIAGNÒSTIC PER IMATGE EN LA RETINA

La retina és una estructura fonamental per a la visió i la seua observació és accessible mitjançant mètodes relativament poc invasius. En l'actualitat s'usen un conjunt de tècniques d'imatge que proporcionen informació sobre la seua integritat anatòmica i fisiològica en múltiples condicions, i que complementen les exploracions funcionals habituals en el gabinet optomètric (agudesa visual, Amsler, etc.).

Entre les exploracions d'imatge més habituals es troben la tomografia de coherència òptica (OCT, que avalua l'arquitectura macular), l'angiografía fluoresceínica (per a l'estudi de la circulació retiniana) o amb verd d'indocianina (per a la circulació coroidea) i l'autofluorescencia (per a l'estudi de l'epiteli pigmentario de la retina).

En el futur és molt prometedora la utilització de l'òptica adaptativa per a compensar les aberracions i visualitzar els fotorreceptores, o l'ús de l'OCT per a l'estudi de la circulació retiniana de manera no invasiva.

L'objectiu d'aquesta presentació és familiaritzar als assistents amb aquests mètodes d'exploració, les seues indicacions i limitacions en el maneig de pacients amb desordres del segment posterior.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464