Mercedes Basulto

CURRICULUM

Diplomada en Òptica i Optometria per la Universitat Politècnica de Catalunya (1993). Posseeix el Màster en Optometria Avançada i Ciències de la Visió per la Universitat de València (2001) i la diplomatura en Visió Geriátrica per la Universitat de València (2012)

Actualment exerceix la seua activitat professional en el departament Institut Varilux d'Essilor, des de l'any 2007, centrant la seua activitat en la formació continuada de lents oftàlmiques i vendes per a professionals, tant de l'àmbit de l'òptica com a clínica oftalmológica i universitats.

En el 2004 va exercir de formadora i assessora en l'elecció de lents i muntures en una multinacional espanyola de lents oftàlmiques, muntures i instruments, en el departament de relacions professionals.

Des de 1988 en què va començar els seus primers treballs en òptica com a venedora per a una cadena nacional no ha deixat d'estar contínuament en contacte amb el sector, tant en vendes, gabinet, muntatge, contactologia i encarregada de tenda.

Durant tots aquests anys no ha deixat de formar-se i assistir a cursos i congressos relacionats amb el sector, tant com a congressista com a ponent.

 

IMPORTÀNCIA DE LA PROTECCIÓ TOTAL EN LA SALUT VISUAL

RESUM DE PONÈNCIA: IMPORTÀNCIA DE LA PROTECCIÓ TOTAL EN LA SALUT VISUAL

IMPORTÀNCIA DE LA PROTECCIÓ TOTAL EN LA SALUT VISUAL

IMPORTÀNCIA DE LA PROTECCIÓ TOTAL EN LA SALUT VISUAL

Oferir als usuaris d'ulleres una protecció completa és crucial per a garantir la seua salut visual. La protecció total s'entén com un bon factor de protecció enfront dels rajos UV, a la llum blava nociva i a l'excés de claredat.

L'exposició crònica dels ulls a la llum UV és un problema de salut pública àmpliament establit (cataracta cortical, pinguécula,%u2026); a més el 40% de la nostra exposició coincideix amb situacions en les quals no usem lents solars. Actualment, una gran part de la població ja coneix els perills associats a la pell, però mancada conscienciació enfront de la salut ocular.

La llum és necessària per a la visió però pot danyar el propi òrgan de la visió, els riscos que suposa una exposició excessiva a la llum blava són patologia macular (DMAE) i fatiga visual deguda a l'ús de les tecnologies digitals. Per açò és important una bona selecció de la lent per a la prevenció de patologies oculars.

L'excés de claredat pot produir enlluernament, que ocorre quan l'ull és exposat a una quantitat de llum superior a la qual la retina està acostumada a adaptar-se; aquest enlluernament pot solucionar-se amb lents que s'adapten als canvis d'il·luminació.