Saltar apartados

RAÚL MONTALBÁN LLAMUSÍ

CURRICULUM

 

Doctor per la Universitat d'Alacant en 2013; Graduat en Òptica i Optometria per la Universitat d'Alacant; Màster en Optometria avançada i ciències de la visió per la Universitat d'Alacant i València en 2009. En l'actualitat desenvolupant activitat clínica en la Unitat de retina i baixa visió de Clínica Baviera així com activitat clínica i investigadora en la unitat de cirurgia refractiva de Clínica Baviera.

 

 

RESUMEIXEN PONÈNCIA: AVANÇOS EN EL DIAGNÒSTIC I TRACTAMENT DE LA DEGENERACIÓ MACULAR ASSOCIADA A l'EDAT (DMAE).

La DMAE és una malaltia degenerativa que afecta a fotorreceptores, epiteli pigmentario de la retina, membrana de Bruch i coriocapilar de la màcula. És mes freqüent a major edat a partir dels cinquanta anys (1% entre 65/74 anys, 5% entre 75/84, i 13% en majors de 85), amb predisposició familiar. El tabac és el factor de risc modificable principal.

Existeixen dues formes, la forma seca o atrófica menys greu, d'evolució més lenta, no provoca pèrdua important de visió fins a les fases finals de la malaltia. L'altra forma denominada humida o neovascular, mes greu, amb evolució molt mes ràpida, sense tractament ocasiona una important pèrdua de visió.

El diagnòstic es realitza amb: agudesa visual (ETDRS), fons d'ull, angiografía fluoresceínica, autofluorescencia i moderns dispositius d'Oct.

El tractament de la forma atrófica és l'aportació de vitamines C i I, zinc i coure, i antioxidants que pretenen frenar l'evolució de la malaltia. El tractament de la forma humida és la injecció intravítrea (IIV) d'anti-VEGF (bevacizumab, ranibizumab o eylea). Seguint un protocol adequat d'IIV s'aconsegueix detenir la malaltia en el 90% dels casos, aconseguint entre el 25 i el 30% millorances de la visió.

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464