Saltar apartados

Sala de Videostreaming

¿Què és el Videostreaming?

El Servei de Videostreaming de la Universitat d'Alacant s'encarrega de la difusió en directe (temps real) i a través d'Internet d'esdeveniments celebrats en qualsevol de les sales equipades a aquest efecte. Per a poder seguir una d'aquestes emissions, tan sol és necessari comptar amb un ordinador, mòbil o tablet connectat a Internet.

Tots els videos generats de les ponències i els cursos queden gravats, per la qual cosa podran ser visionats posteriorment. Per a açò l'organització de les jornades assignarà un nom d'usuari i contrasenya a tots els inscrits.

Tots els inscrits en les jornades, ja siga en la modalitat presencial com en la virtual, tindran dret a veure les xarrades i els cursos pels quals hagen pagat en diferit.

Els videos complets de les ponències i els cursos estaran disponibles a partir de l'1 de Juny, i es donarà un termini d'1 mes per a poder ser visionats les vegades que es desitge.

REQUISITS

¿Necessite algun programari, aplicació o reproductor especial per a veure les retransmissions?
  • Al principi les retransmissions poden ser seguides per ordinador, mòbil o tablet, sempre que complisquen una sèrie de requisits.

Si accedeixes des d'un dispositiu amb iOS d'Apple (iPod/iPad/iPhone) no és necessari tenir instal·lat cap programari extra.

Si no és el cas, cal tenir instal·lat Adobe Flash Player ( enllaç a la web de descàrrega en Tova ).

  • ¿Quina connexió a Internet he de tenir per a seguir un esdeveniment per videostreaming?

Per a poder veure correctament una restransmisión per Internet, es recomana un ample de banda disponible de 2Mbits per segon com a mínim.

Si hi ha programes de descàrrega massiva (FTP, PeerToPeer, Torrent, etc.) actius en la mateixa xarxa en la qual tenim connectat el nostre ordinador, és possible que la reproducció no es faça correctament ja que aquestes aplicacions solen consumir tot l'ample de banda lliure de la nostra xarxa.

Important: és important tenir en compte que la visualització d'una retransmissió per Internet usant un dispositiu mòbil pot consumir dades i per tant pot comportar un cost extra en factura del nostre mòbil. A més, en tractar-se d'una emissió contínua, el consum és molt més alt que el que s'usa en navegar per internet o consultar el correu electrònic.

¿Es pot visualitzar des de qualsevol ordinador, mòbil o tablet?

La visualització en directe d'un acte per Internet és un procés complex (en termes de processament) que necessita que l'ordinador des del qual s'està fent siga potent. Un ordinador o dispositiu molt antic pugues no tenir suficient processador com per a poder reproduir correctament una emissió en directe per Internet.

Si vols comprovar si amb el teu ordinador o dispositiu pots seguir el videostreaming, entra en la pàgina de prova que tenim disponible.

Font: Servei de Videostreaming Universitat d'Alacant

OPTOINNOVA


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 93 73

Fax: (+34) 965 90 93 69

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464